Томпсън преди мача с Джокович: Може да звуча като глупак, но вярвам, че мога да го победя

от в 04:07 на 05.07.2023
Калоян Соколов

Джордън Томпсън може да бъде изключително опасен съперник на трева и това се доказа нагледно през настоящия сезон, след като австралиецът достигна до финала на ATP 250 надпреварата в Хертогенбош, където беше спрян от Талон Грийкшпор. Точно поради тази причина, то не беше особено голяма изненада, че 29-годишният тенисист съумя да пречупи Брендън Накашима в 5-сетова битка на старта на Уимбълдън, макар че младокът през миналия сезон достигна до 1/8-финалите и остана на косъм от отстраняването на Ник Кирьос.

Сега обаче задачата пред световния номер 70 изглежда непосилна, защото днес му предстои да премери сили с 6-кратния шампион Новак Джокович. Все пак Томпсън се опитва да остане оптимист преди вероятно най-големия си мач в кариерата, въпреки че е наясно колко ще му е трудно да преодолее съпротивата на 23-кратния носител на "мейджър" трофеи:

"Този мач ще е сбъднат сън за мен, но той много бързо може да се превърне в кошмар, защото съм виждал какво може да причини Новак на съперниците си, играейки тук. Наясно съм, че ще трябва да се представя много по-добре спрямо откриващия си двубой, ако искам да си дам възможност да победя. Знам, че всички ме отписват, само че аз съм длъжен да си вярвам и наистина го правя, тъй като в противен случай, то не би имало смисъл да излизам на корта. Може да звуча като глупак, но ще бъда с убеждението, че мога да победя Джокович, макар шансовете да са изцяло против мен" - споделя австралиецът преди срещата си с Джокера.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томпсън преди мача с Джокович: Може да звуча като глупак, но вярвам, че мога да го победя Калоян Соколов
Теми:  
atp | джордън томпсън | интервюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook