Тони Надал: Циципас сам си е виновен за загубата от Кирьос; показа липса на зрялост

от в 21:38 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще бъде пресилено твърдение, ако заключим, че Тони Надал и Ник Кирьос не крият никак топли чувства един към друг. Чичото на Рафа многократно е заявявал как австралиецът няма място в подобен джентълменски спорт и присъствието му вреди на тенис, защото дава лош пример на подрастващите. Ник пък е наясно с думите на специалиста по свой адрес и това винаги го е мотивирало повече от необходимото в мачовете срещу неговия племеник, прибягвайки до непрестанни удари в тялото и всевъзможни провокации.

В последно време обаче известният треньор смекчи тона спрямо канбереца и дори призна, че Кирьос е една от най-големите звезди в Тура и е важен за интерес към турнирите. Вчера бившият наставник на Матадора още веднъж защити световния номер 40 от критиките за поведението му в срещата със Стефанос Циципас от третия кръг на Уимбълдън и стовари цялата вина върху гърка за допуснатата от него загуба.

"Многократно съм критикувал австралиеца за неговата грубост, неспортсменско поведение и обиди спрямо другите играчи, но тук единствено Циципас е виновен за поражението, което допусна. Безспорен факт е, че Ник не спира да провокира и може да те извади от равновесие с лекота. Това обаче не бива да бъде допускано от играч с опита на Стефанос, който е част от световния топ 5 през последните няколко сезона.

Не съм очаквал толкова реномиран състезател да бъде разстроен от подобни евтини номера. Подобни срещи се решават от няколко точки, а Циципас показа липса на емоционална зрялост и психическа устойчивост. Истината е, че Кирьос изглеждаше като по-опитния играч на корта и съумя да извади опонента си от зоната му на комфорт" - анализира Надал.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тони Надал: Циципас сам си е виновен за загубата от Кирьос; показа липса на зрялост Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Ник Кирьос | стефанос циципас | тони надал | уимбълдън 2022

Коментари

Следвайте ни в Facebook