Тони Надал: Нямам съмнения - Рафа ще спечели титлата на Australian Open

от в 12:29 на 29.01.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал за последен път се е превръщал в "мейджър" шампион на австралийска територия през далечната 2009-а година. През тази седмица обаче Рафа разполага с възможност за втори път да вдигне трофея на Australian Open, а единственото, което го дели от 21-вата титла на ниво Голям шлем, е световният номер две Даниил Медведев. Мачът помежду им ще определи новия шампион в "Мелбърн Парк "и тенис почитателите с нетърпение очакват този последен за сезона мач от AO, който ще се състои през утрешния ден.

Преди началото на финалния сблъсък от турнира мнозина специалисти коментираха очакванията си и определиха своя фаворит, а сред тях е и чичото на Рафаел Надал - Тони Надал. Бившият треньор на Матадора не смята, че неговият племенник ще има проблеми в предстоящия двубой, като ето какво точно сподели той:

„В полуфиналния си мач Рафа напомни за най-добрите години от кариерата си. Мисля, че той ще вдигне втората си титла в Австралия утре. Надал демонстрира впечатляващо ниво срещу Беретини и ако се представи по същия начин в предстоящия двубой, едва ли ще има някакви затруднения. Евентуалните проблеми за него биха се появили в случай, че срещата се проточи твърде дълго." - завърши Надал.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Нямам съмнения - Рафа ще спечели титлата на Australian Open Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | надал | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook