Тони Надал: Тийм направи непростима грешка срещу Новак Джокович

от в 20:00 на 11.02.2020
Димитър Беловски

Доминик Тийм бе изключително близо до това да спечели своята първа титла от Големия Шлем, след като игра на финала на Australian Open и поведе на Новак Джокович с 2:1 сета. Впоследствие обаче сърбина триумфира със своята осма титла в Мелбърн след 4:6, 6:4, 6:2, 3:6, 4:6. За австриеца това беше трети финал на турнир от Големия Шлем, след като през 2018 и 2019 допусна загуби от Рафаел Надал.

Тони Надал, който е бивш треньор на Рафа и негов чичо, анализира финала в Мелбърн пред испанския вестник „EL Pais“.

„Доминик бе близо да спечели, но той, по мое мнение, направи непростима грешка срещу играч от величаната на Джокович – интензивността му в четвъртия сет в полза на сърбина,“ започна Тони Надал.

„След първия сет, в който Джокович изключителен, Доминик спечели следващите два, за да излезе напред в резултата с много чиста стратегия – да запазва високо темпо в разиграванията и да опитва през цялото време да диктува мача. До такава степен правеше това, че в третия сет видяхме Джокович в някои моменти на отчаяние. Когато изглеждаше, че стратегията е чиста и успешна, и че всичко се отплаща, той не успя да задържи нивото и в четвъртия сет видяхме Тийм, който спря да „изстисква“ сърбина,“ продължи бившият треньор на световния №2 в световната ранглиста в момента.

„Той свали нивото на агресивността си и престана да бъде този, който налагаше темпото в сблъсъка. И, разбира се, даването на възможност на Джокович, означаваше да позволи на сърбина да се възстанови и следователно Тийм сам подписа присъдата си. Въпреки че в петият сет отново видяхме нов опит на австриеца да спечели мача, имах усещането, че моментът е твърде късен, а „звярът“ в Ноле вече беше събуден. Тази грешка ще преследва Доминик в продължение на седмици и това няма да му позволи да се наслади на страхотния турнир, който изигра,“ завърши Тони Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Тийм направи непростима грешка срещу Новак Джокович Димитър Беловски
Теми:  
australian open | доминик тийм | новак джокович | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook