Топ 100 ще почака: Томова с поражение в откриващия кръг на турнира в Алтенкирхен

от в 10:25 на 15.02.2022
Владислав Риждов

Виктория Томова започна годината по обещаващ начин, преодолявайки квалификациите на Откритото първенство на Австралия, а с изявите си в Мелбърн тя се доближи до дебют в топ 100 на ранглистата. За съжаление обаче Вики ще трябва да почака още малко преди да постигне целта си, след като през днешния ден допусна трето поредно поражение. То дойде на ITF надпреварата в Алтенкирхен, където Томова бе надиграна от състезателка извън първите 250 в света - Джоан Цюгер, с 6:3 4:6 6:4.

Първият сет не се разви по вкуса на българката, след като тя инкасира ранен брейк, който даде инициативата на нейната съперничка. Томова почти не успяваше да затрудни Зубер и скоро швейцарката докосна успеха в частта, повеждайки с 5:2. Все пак първата ни ракета направи финален опит да се пребори за откриващия сет и в края успя да навакса единия от двата пробива, но световната номер 264 не допусна да се стигне до изненада и поведе в общия резултат.

Втората част стартира по идентичен начин, само че този път Томова се озова във водещата позиция. Вики си извоюва ранен аванс, който успя да съхрани до самия края на частта. Родната ни представителка дори имаше възможност да увеличи преднината си, но в крайна сметка брейкът, който тя реализира още в първия гейм, се оказа напълно достатъчен и така развръзката щеше да се реши след изиграването на решителен сет.

В него равностойният тенис от страна и на двете продължи да бъде налице. По-голямата инициативност, която Зубер демонстрира, ѝ даде шанс да се приближи към крайната победа, след като поведе с 4:1. Поставената под номер 2 обаче показа борбения си дух и изравни резултата - 4:4. Подемът на нашето момиче се оказа твърде кратък и тя не успя да запише нито гейм повече на сметката си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ 100 ще почака: Томова с поражение в откриващия кръг на турнира в Алтенкирхен Владислав Риждов
Теми:  
ITF | алтенкирхен | бг тенис | виктория томова | джоан цюгер | итф | обзор | тенис турнир в алтенкирхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook