Тотална доминация: Гърция спечели група А на United Cup; България изпреварва Белгия

от в 08:19 на 03.01.2023
Калоян Соколов

Гръцкият отбор зае ролята на своеобразен първи поставен в United Cup заради най-добрата комбинирана ранглиста на първите им ракети при мъжете и жените - Стефанос Циципас (световен номер 4) и Мария Сакари (световна номер 6). Южните ни съседи пък напълно оправдаха ролята си на един от големите фаворити в турнира, след като надделяха категорично над нашата родина с 4:1 успеха и така се нуждаеха от само още две победи в сблъсъка си срещу Белгия, за да си гарантират първото място в групата и продължаването в следващата фаза на състезанието.

Именно Циципас и Сакари пък осигуриха нужите точки на родината си, справяйки се в последователни сетове със съответно Давид Гофен и Елизе Мертенс. На всичкото отгоре, то 18-годишният Стефанос Сакеларидис поднесе сензацията в срещата си със Зизу Бергс и по този начин 803-ият в света донесе втори пореден отборен триумф на своята селекция.

Въпросните обстоятелства пък са добре дошли за бъгарския тим, който онзи ден надделя над Белгия и сега официално ще може изпревари западноевропейците в крайното класиране на групата, заемайки престижното второ място. Неприятното е, че нашите сънародници се нуждаеха от спечелването на своя поток, ако искаха да се класират напред в надпреварата и така участието им приключва, но те могат единствено да се гордеят с постигнатото на австралийска земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тотална доминация: Гърция спечели група А на United Cup; България изпреварва Белгия Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | белгия | българия | гърция | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook