"Това е скандално" - Гаске за мерките за безопасност на турнира в Палермо

от в 15:19 на 03.08.2020
Катерина Георгиева
След повече от 4 месеца пауза WTA турът окончателно е подновен, като в момента се провежда надпреварата в Палермо. Въпреки радостта на играчи и фенове от завръщането на професионалния тенис, Ришар Гаске остро разкритикува протоколите за безопасност на италианския турнир.

Гаске

Поради пандемията от коронавирус се очаква на всички спортни събития да бъдат наложени редица мерки с цел ограничаване на разпространението на заразата. Една от тях е настаняването на състезателите в хотели, различни от тези, предвидени за туристи. Тази противоепидемична мярка обаче не беше въведена на надпреварата в Палермо, което доведе до избухването на френският тенис ветеран. По-рано Гаске изрази недоволството си от нивото на организация на АТР турнирите, а по повод непредпазливостта на ръководителите на женската надпревара, той заяви:

„Абсолютно скандално е, че играчите са в същия хотел като туристите в Палермо, не знам как WTA може да приеме подобно нещо. Хотелът трябва да бъде 100% запазен за състезателите и техния щаб. Като това не може да се осъществи, смятам за редно турнирът да не бъде проведен изобщо."

Неприятно: Виктория Томова се прости с мечтата си за ново участие ...

Преди броени дни първата ни ракета при жените Виктория Томова даде положителна проба за COVID-19 на Палермо Оупън. След тази новина мнозина очакваха играчите да бъдат настанени в отделни хотели от други туристи, така че има по-малка вероятност те да бъдат заразени от вируса, но за съжаление това не бе осъществено. Възникналата ситуация поражда десетки въпроси за организацията на останалите надпревари и най-вече за турнирите в САЩ.

Тъй като в Щатите случаите на заразени нарастват ежедневно, ръководителите на US Open наложиха множество рестрикции, но въпреки предприетото някои играчи като Ник Кирьос и Ашли Барти вече потвърдиха оттеглянето си от събитието.

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това е скандално" - Гаске за мерките за безопасност на турнира в Палермо Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook