Този път без колебания: Сабаленка срази световната №40 и отново е в 1/8-финалите на Уимбълдън!

от в 20:33 на 08.07.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка загърби проблемите си от вчерашния ден на Уимбълдън, когато беше на един гейм разстояние от загубата, и продължава напред към втората седмица на турнира. Беларуската се изправи срещу наглед непретенциозната Анна Блинкова, като световната номер две именно такава направи съперничката си да изглежда и я надви безпроблемно в последователни сетове - 6:2 6:3. С успеха си шампионката от Аустрелиън Оупън подпечата мястото си в осминафиналите, където ѝ предстои да срещне носителката на трофея от Хертогенбош - Екатерина Александрова.

Още на старта на двубоя фаворитката не пропусна да засвидетелства мощта в ударите си, с която разполага, като на бърза ръка осъществи ранен пробив и достигна две възможности за неговото дублиране. В този момент обаче и грешките, които поражда агресивната игра на втората поставена, се намесиха в уравнението и тя не просто пропиля шансовете си, а дори в следващите минути се раздели с водачеството си в резултата. Така стеклите се обстоятелства всъщност единствено успяха да мотивират още повече Сабаленка, която оттам насетне вдигна летвата в разиграванията твърде високо и записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част рускинята подобри значително позицията си при размените от основната линия и впечатли с пласирането на уинъри от всеки от двата си хвата на ракетата, за да се сдобие с аванс в резултата. Водачеството ѝ обаче не траеше дълго, след като беларуската скоропостижно се завърна към безгрешното си представяне и отново наложи своето превъзходство на корта, с което последователно на два пъти отмъкна подаването на световната номер 40. Последвалото заставане на начален удар за Сабаленка пък се оказа повече от ключово за крайния изход на двубоя, след като тя спаси четири точки за рибрейк и не след дълго узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без колебания: Сабаленка срази световната №40 и отново е в 1/8-финалите на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
atp | анна блинкова | Арина Сабаленка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook