Този път без въвличане в трудности: Рубльов сломи 1/4-финалист от Уимбълдън в Мелбърн

от в 12:35 на 17.01.2024
Мартин Петков

Андрей Рубльов загърби проблемите си на старта на Откритото първенство на Австралия, когато бе замесен в петсетов трилър, като се завърна към върховото си тенис равнище и записа шестата си поредна победа през новия сезон. Руснакът не срещна никакви затруднения в това да се разправи в последователни сетове с 1/4-финалиста от Уимбълдън - Кристофър Юбенкс, като надделя над него с 6:4 6:4 6:4. С това световният номер 5 се класира за третия кръг в Мелбърн, където му предстои да премери сили със Себастиан Корда, който преди година намери място във финалната осмица на турнира.

Началото на двубоя бе изпълнено с оптимизъм за московчанина, който на бърза ръка зададе твърде високо летвата в разиграванията и предизвика серия от грешки в представянето на противника си, за да се сдобие с предимство от пробив още в дебютния за мача гейм. Впоследствие американецът се опита посредством почти непрестанни излизания в близост до мрежата да притисне в ъгъла петия поставен и разполагаше с цели три възможности да заличи пасива си в резултата, ала Рубльов не трепна под напрежение и оттам насетне бе безупречен, триумфирайки в откриващия сет.

Стартът на втората част се оказа до голяма степен аналогичен с този на срещата, след като зачестилите неточности в играта на Юбенкс му попречиха да бъде конкурентноспособен на шампиона от Хонг Конг и той предаде подаването си в противниковия актив. Същевременно руснакът остана все така безгрешен в миговете си на начален удар и скоропостижно се доближи на само сет разстояние от победата.

Третата част пък далеч не ни изненада с видяното, предвид факта че статуквото в сблъсъка остана непроменено и надеждите на световния номер 35 продължиха основно да се уповават на сервиса му, който макар и многократно да му беше верен съюзник в неблагоприятните ситуации, то дори той "издиша" в петия гейм и Андрей се поздрави с фундаментален пробив, донесъл му крайния успех след малко над четвърт час.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без въвличане в трудности: Рубльов сломи 1/4-финалист от Уимбълдън в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | андрей рубльов | кристофър юбенкс

Коментари





Следвайте ни в Facebook