Треньорът на 90-тата в света: Серина няма да е във форма; отиваме да я победим

от в 11:15 на 26.06.2022
Калоян Соколов

Сам Сумик е един от най-успешните треньори в WTA Тура през последното десетилетие, като може да се похвали с извеждането на две състезателки до номер едно в света, а именно Виктория Азаренка и Гарбинье Мугуруса. Специалистът печели общо цели четири титли от Големия Шлем с въпросните тенисистки. Наскоро обаче французинът реши да помага на своя сънародничка, което никога досега не беше правил през своята кариера.

Става въпрос за 24-годишната Хармони Тан, която проби в топ 100 едва през този сезон и до неотдавна е имала финансови проблеми с пътуванията по турнирите. Самият Сумик пък разкри пред Tennis Majors какво го е накарало да стане наставник на Тан и защо смята, че тя е способна да спре Серина на предстоящия Уимбълдън, където двете ще премерят сили още на старта.

"Винаги съм искал да помагам на тениса в моята страна, а досега никога не съм имал възможност и не съм бил част от федерацията. Хармони сама ме потърси, а аз бях впечатлен от нейната вариативност в играта. Тя разполага със страхотна техника и е способна да направи всичко на корта. Истината е, че не разполага с нужната сила при ударите си, само че работим върху това да бъде по-агресивна и засега се справяме добре.

Няма благоприятен или лош жребий. Трябва да се абстрахираш от името срещу теб. Смятам, че ще е невероятен опит да се изправи срещу Серина на Уимбълдън, защото много малко състезателки имат подобен шанс. Вероятно ще има доза нервно напрежение, но Хармони трябва да го замести с вълнение. Все пак участва на първия си Уимбълдън, а от другата страна на мрежата ще стои една от най-големите легенди в спорта.

Самата Серина би трябвало да бъде нервна. Тя не е играла в професионален турнир през последната година и просто няма как да е в добра форма. Това не значи, че ще бъде лесно и предстои тежък двубой, в който възможностите няма да са много пред моята тенисистка, ала отиваме с мисълта да победим Уилямс и вярвам в шансовете ни - завърши оптимистично специалистът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на 90-тата в света: Серина няма да е във форма; отиваме да я победим Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | сам сумик | серина уилямс | уимбълдън 2022 | хармони тан

Коментари





Следвайте ни в Facebook