Треньорът на Агут: Тренировките с Рафа помогнаха на Роберто в много аспекти

от в 18:29 на 17.01.2021
Владислав Риждов

Откритото първенство на Австралия е само след три седмици, а играчите вече пристигнаха в Мелбърн и Аделаида, където ще бъдат разпределени в хотели. Време е за тежки тренировки, защото всеки един играч иска да се представи добре на първия турнир за годината, но предвид последните случаи на коронавирус и поставянето на някои от играчите в пълна изолация, това ще се окаже доста трудно. Някои от топ тенисистите обаче използвахе времето преди да заминат за Австралия, за да тренират заедно. Една такава двойка, която привлече вниманието, бяха Рафаел Надал и Роберто Баутиста Агут.

Преди пътуването си за Австралия, Баутиста Агут заедно с треньора си Хосе Вендрел отидоха в Майорка, за да тренират с Рафаел Надал. Двамата играчи, които ще бъдат част и от отбора на Испания за предстоящото издание на АТП Къп, направиха няколко тренировки, а Хосе Вендрел е останал много доволен. 

В скорошно интервю Вендрел разкри, че тренировките с Надал са били наистина продуктивни за Роберто. Той също така сподели, че легенда като Рафаел Надал издига Баутиста Агут като играч във всички аспекти. Вендрел, който беше избран именно от Надал за капитан на испанския отбор, добави, че тренировките са били полезни и за самия него в развитието му като треньор.

>


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Треньорът на Агут: Тренировките с Рафа помогнаха на Роберто в много аспекти Владислав Риждов
Теми:  
роберто баутиста агут

Коментари

Следвайте ни в Facebook