Треньорът на Барти: Тя се превърна в завършен играч, способен да печели

от в 18:56 на 01.02.2022
Диана Андреева

Ашли Барти се превърна в новата шампионка на Australian Open след един впечатляващ рейд. Представителката на домакините не отстъпи нито сет в хода участието си в турнира, провел се в "Мелбърн Парк" през изминалите две седмици, а това даде повод на нейните колеги и почитатели да определят играта й като безпогрешна. Но треньорът на Барти - Крейг Тийзър, не споделя тяхното мнение и вярва, че тепърва пред световната номер едно предстои допълнително усилена работа: 

"Все още ни предстои много работа, за да изчистим напълно играта от грешки." - коментира Тийзър. "Няма да казвам кои точно са слабите страни на Алши, защото това би дало предимство на опонентките й, но със сигурност тенисът й не е достигнал нивото, към което се стремим. Разбира се, в момента съм повече от щастлив за нея, защото това беше една от детските й мечти и значи наистина много." 

Освен по този въпрос, треньорът на Барти сподели мнението си и по още няколко теми. Той коментира отсъствието на Ашли от заключителните турнири през 2021-а, прогресът на австралийката през годините, както и причината US Open да бъде най-неуспешният турнир от Шлема за световната номер едно при дамите: 

"Ашли се нуждаеше от почивка след Уимбълдън. Тя беше изтощена както физически, така и психически. Затова я посъветвах да остави всичко, да се отдаде на предсезона подготовка и да се оттегли от Тура до началото на 2022-ра. Бих казал, че е било правилното решение. 

Мисля, че нейното постоянство и способността й да се адаптира към различните стилове на състезателите са сред най-забележимите подобрения в тениса й спрямо миналото. Бих отбелязал също така, че спрямо 2019-а година в момента Ашли е един много по-добър играч, завършен и наистина способен да печели. 

US Open остава най-трудният турнир от Големия шлем за Барти. Причината е в топките на турнира. Организаторите използват твърде лек комплект при дамите, който със сигурност не е подходящ за стила на Ашли. Тя разчита твърде много на своите мощни отигрвания, които при условията в Ню Йорк рядко намират очертанията на полето. Това по мое мнение е сериозен проблем, върху който трябва да се помисли." - завърши наставникът на Барти.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Барти: Тя се превърна в завършен играч, способен да печели Диана Андреева
Теми:  
australian open | us open | wta | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook