Треньорът на Надал: Календарен шлем е напълно реалистична цел, няма да се откажем

от в 13:13 на 23.06.2022
Мирела Николова

Сезонът досега се развива по великолепен начин за Рафаел Надал, който триумфира в първите два турнира от Големия шлем и вече е на половината от пътя към оформяне на Календарен шлем. След като спечели Ролан Гарос, съществуваха множество съмнения около физическото състояние на Матадора и дали той ще може да се включи в предстоящия Уимбълдън, но изглежда, че проблемите с хроничната му контузия в глезена са решени засега, и испанецът ще се завърне на Свещената трева след 3-годишно отсъствие, преследвайки 23-та титла от Шлема. 

В навечерието на Откритото първенство на Великобритания треньорът на Рафа - Карлос Моя, даде интервю пред Eurosport, в което изрази оптимизъм относно шансовете на неговия подопечен да спечели четирите "мейджър" надпревари в една и съща година.

"Това е напълно реалистична цел. Той е единственият, който може да го постигне през този сезон. За първи път в своята кариера Рафа се намира в тази позиция, но все още крайната точка е далеч. Едва на половината път сме.

В момента Надал не изпитва напрежение, чувства се спокоен. Като отбор имаме няколко неща, за които да мислим, но Календарен шлем не е едно от тях. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Това не е нещо, за което говорим, не ни е сред приоритетите, въпреки че няма да се откажем от него", заяви наставникът на Матадора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Надал: Календарен шлем е напълно реалистична цел, няма да се откажем Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | календарен шлем | карлос моя | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook