Треньорът на Рибакина отвърна на удара: Спортът не е за мекушавци; върша си работата

от в 16:34 на 28.01.2023
Калоян Соколов

Стефано Вуков започва работа с Елена Рибакина още през 2019-та година и извежда кариерата ѝ на съвсем ново ниво. По това време московчанката все още се състезава на турнирите от най-ниска категория, но пробива в топ 50 за по-малко от един сезон, откакто е стартирала сътрудничеството си с хърватския специалист. Заслугите на Вуков в развитието на шампионката от Уимбълдън са безспорни, само че тенис обществеността разкритикува остро поведението на специалиста към своята състезателка по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

Треньорът почти непрекъснато бива заснет как реагира крайно негативно при грешки на Рибакина и често го чуваме да крещи с цяло гърло от бокса на тенисистката. Нещата ескалираха дотам, че самата Роберта Винчи разкри, че веднага би уволнила Вуков, след като камерите уловиха как той сочи с пръст към главата си и произнася поредната си тирада по адрес на световната номер 25. Самият Стефано обаче не проумява критиките на бившата финалистка от US Open по свой адрес и оправда действията си по следния начин:

"Много е лесно да изрязваш някакви клипове и да правиш безпочвени твърдения на тази база. Това е професионален спорт и подобни моменти са неизбежна част от работата ми. Има 10 хиляди душа на корта и тя просто няма да може да ме чуе, ако говоря със спокоен тон. Нека хората го тълкуват по свой собствен начин, но понякога съм длъжен да повиша тон, когато видя, че нещата излизат от релси.

Защо не попитате какво мисли самата Елена? Едва ли щеше да ме търпи, ако съм толкова ужасен. Спортът не е за меки хора. Вече е позволено да се дават указания от трибуните и тя се чувства по-уверена, когато чува гласа ми. В дадени моменти просто ѝ напомням къде трябва да сервира и коя страна на корта е по-удачно да покрие в защита. Тук не става въпрос за никакъв негативизъм, а за професионални отношения. Надявам се да сте ме разбрали правилно" - завършва обяснението на Вуков по възникналата полемика.

Източник: Fox Sports

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Рибакина отвърна на удара: Спортът не е за мекушавци; върша си работата Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | стефано вуков

Коментари





Следвайте ни в Facebook