Трета поредна загуба: Беретини отново отпадна от играч извън топ 50 и продължи пропадането си

от в 21:59 на 25.03.2023
Калоян Соколов

Сезон 2022-ра се превръща в истински кошмар за Матео Беретини, който не спира да трупа поражения в сметката си и стигна дотам, че през миналата седмица се включи в надпревара от Чаланджър Тура, но дори и там не можа да стигне по-напред от четвъртфиналната фаза. Днес пък бившият финалист от Уимбълдън трябваше да преглътне третата си поредна загуба, като тя отново дойде от състезател извън топ 50 на световната ранглиста 6:7(8) 6:7(5).

Италианецът не загуби нито веднъж собственото си подаване, но се представи много слабо на ретур, а освен това бе надигран в огромна част от по-дългите разигравания и в крайна сметка заслужено отпадна. Самата изненада беше постигната от местния представител Макензи Макдоналд, като така американецът прибави нов елитен скалп към колекцията си, в която личи успех над Рафаел Надал от тазгодишния Аустрелиън Оупън. Така световният номер 55 се класира за третия кръг, където го очаква сблъсък с един измежду французина Куентен Алис или шампион от Акапулко - Алекс Де Минор.

Откриващият сет премина изцяло под доминацията на сервиращите и не видяхме нито една точка за пробив в него. Фаворитът си служеше отлично с вездесъщия си начален удар и получаваше множество удобни топки, които да завърши с лекота в близост до тето, само че нямаше никакъв успех, когато неговият съперник го принуди да стои плътно на основната линия и закономерно се стигна до тайбрек.

Там отново нещата вървяха точка за точка, ала скоро американецът се откъсна напред и се сдоби с два сетбола. Тогава бившият номер 6 най-после се доближи до оптималното си равнище на игра и скоро сам разполагаше с точка за спечелването на частта, ала явно скорошните неуспехи оказаха влияние върху психиката на Матео и той предаде сета с три поредни непредизвикани грешки.

Макдоналд усети, че психологическото предимство е изцяло на неговата страна и имаше два последователни брейкбола в самото начало на втория сет, но римлянинът устоя на натиска и се отчете с превъзходни прояви в близост до мрежата. Изведнъж 19-ият поставен превключи на съвсем нова предавка и започна да наказва всяко едно по-късо отиграване на местния любимец, което го изведе до редица шансове да изравни общия резултат, само че аутсайдерът продължаваше да действа безгрешно под напрежение и докара нещата до нов тайбрек, където отново показа по-здрави нерви и затвори двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трета поредна загуба: Беретини отново отпадна от играч извън топ 50 и продължи пропадането си Калоян Соколов
Теми:  
atp | макензи макдоналд | матео беретини | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook