Трети от миналогодишните 1/2-финалисти е аут: 20-годишният Накашима поднеса изненадата

от в 07:18 на 01.07.2022
Калоян Соколов

Тревните турнири винаги си ни поднасяли най-много изненади, тъй като настилката е изключително специфична и определено не е по вкуса на всеки. Такъв е случаят и на тазгодишния Уимбълдън при мъжете, където поставените отпадат един след друг и единствено Новак Джокович оцеля до третия кръг от всички миналогодишни полуфиналисти. Първоначално Хуберт Хуркач отпадна на старта срещу Алехандро Давидович Фокина, впоследствие Матео Беретини се оттегли заради положителна проба за коронавирус, а вчера Денис Шаповалов записа поредния си слаб мач и отстъпи на талантливия Брандън Накашима - 2:6 6:4 1:6 6:7(6).

По този начин канадецът записа седмата си загуба в последните 8 мача и всъщност напълно заслужено ще се срине в ранглистата, макар че на практика нямаше възможност да защити своите точки. 20-годишният американец пък изравни постижението си от Ролан Гарос, класирайки се за третия кръг в Лондон, а там ще има отлична възможност да направи още една крачка напред, тъй като го очака срещa със световния номер 109 - Даниел Елахи Галан.

13-ият поставен откри срещата със серия от двойни грешки и закономерно беше пробит в самото начало, а оттам насетне не стигна до нито едно равенство на съперников начален удар и дори инкасира още един брейк, с което откриващия сет отиде в актива на Накашима.

Шаповалов все пак се съвзе и успя да отмъкне за пръв път съперниковото подаване, като вече виждахме обичайното ниво на агресия в играта му и за 46-тия в света беше много трудно да противодейства. Канадецът ставаше по-екзалтиран с всяка изминала минута, докато неговият опонент изглеждаше безпомощен и скоро имахме паритет в общия резултат.

Отново обаче на показ излезе огромното непостоянство в действията на шампиона от ATP Cup, който непрекъснато прибързваше в опитите си да завърши топката и правеше огромно количество непредизвикани грешки. Световният номер 13 придаваше ненужна много сила на своите удари, а непоставеният тенисист просто прехвърляше мрежата и чакаше поредната неточност от ракетата на Шаповалов.

Всичко това доведе до нова предина в отделните част за Накашина, но по-високоранкираният състезател се съвзе и стабилизира изявите си на сервис. Така станахме свидетели на редица геймове без шансове за посрещачите и закономерно се стигна до тайбрек, в който канадецът пропиля мини пробив аванс и скоро трябваше да си вземе довиждане с турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети от миналогодишните 1/2-финалисти е аут: 20-годишният Накашима поднеса изненадата Калоян Соколов
Теми:  
atp | брандън накашима | денис шаповалов | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook