Триумф на шоуто: Кирьос и Кокинакис изковаха зрелищен обрат и запазиха шансовете си в Торино!

от в 20:32 на 16.11.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис сътвориха истинска сензация на тазгодишния Аустрелиън Оупън, превръщайки се в първия тандем, който успява да завоюва трофея, след като е влязъл в надпреварата посредством "уайлдкард". Именно този трофей от Големия шлем осигури възможност на двамата австралийци да вземат участие във Финалния Мастърс на АТР. Още в откриващия си двубой обаче те трябваше да се изправят срещу топ поставените Уесли Кулхоф и Нил Скупски, които показаха тенис на съвсем друго ниво и нанесоха поражение на австралийското дуо.

Днес двамата представители на Австралия излязоха срещу петите поставени Иван Додиг и Остин Крайчек в битка за запазване на шансовете си за класиране на полуфиналите. Ник и Танаси стартираха бавно и изостанаха със сет преднина, но във втората част подобриха представянето си и успяха да вкарат срещата в решителен супертайбрек, в който отново наваксаха пасив, за да достигнат до крайната победа с 4:6 6:4 [10:6]. Така в петъчния ден те ще премерят сили с Никола Мектич и Мате Павич в опит да продължат към финалната четворка в надпреварата.

Още от началото на мача американо-хърватската двойка се представяше великолепно при посрещане и по отличен начин успяваше да абсорбира мощта в сервиса на противниците. Това в комбинация със забележителните им рефлекси в близост до филето ги изведе до пробив в дебютното съперниково подаване и ранен аванс от 3:0. Оттам насетне те поддържаха изключително високо ниво на начален удар и безпроблемно опазиха преднината си, за да поведат в общия резултат.

Във втората част Кирьос и Кокинакис започнаха да показват значително по-добър синхрон в действията си, което се отрази и на резултата. Представителите на Зеления континент започнаха да доминират голяма част от разиграванията както на мрежата, така и от основната линия, а това им помогна да осъществят пробив в десетия гейм, с който да изравнят отделните сетове.

В решителния дълъг тайбрек Додиг и Крайчек взеха ранно преимущество от 5:1, което предизвика бурна реакция от страна на Кирьос и счупена ракета. Последваха две поредни двойни грешки за американо-хърватското дуо, придружени от два неспасяеми сервиса на финалиста от Уимбълдън на сингъл, който в следващите минути се изпълни с енергия и предостави истинско шоу на публиката, с което доведе нещата до обрат и 7:5 точки. Оттам насетне двамата австралийци не допуснаха да изгубят контрол върху събитията на корта и съвсем скоро можеха да ликуват с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Триумф на шоуто: Кирьос и Кокинакис изковаха зрелищен обрат и запазиха шансовете си в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | Двойки | Ник Кирьос | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook