Циципас: Чувствам се по-готов от всякога да се изправя срещу Джокович във финала

от в 13:34 на 27.01.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас направи силно впечатление с формата, в която се намира още на United Cup в първите седмици от новия сезон, след което пренесе великолепната си игра и на Откритото първенство на Австралия, където по-рано днес си резервира място във финалния сблъсък. В полуфиналите гъркът надделя в четири сета над Карен Хачанов, за да достигне до своя първи финал в Мелбърн, където го очаква двубой срещу деветкратния шампион Новак Джокович.

За втори път в кариерата си елининът ще спори за трофея от Големия шлем, като любопитното е, че при дебюта му в подобна фаза негов съперник отново бе именитият сръбски тенисист. Въпросният мач се състоя на Ролан Гарос 2021, когато Циципас поведе с 2:0, но Ноле съумя да осъществи пълен обрат и да вдигне титлата. Сега гъркът изглежда пределно мотивиран да вземе реванш за това си поражение, а ето и какво каза относно това по време на своята пресконференция днес.

"Чувствам, че съм по-готов от всякога за този момент, когато ще се изправя срещу играч, който е бил в тази позиция множество пъти. Това е страхотна възможност за мен. Да бъда финалист тук, означава много. Това беше първият турнир, на който играх като юноша, а фактът, че сега ще играя за трофея, ме кара да се вълнувам също толкова, колкото и когато правех първите си стъпки в тениса. Ще сграбча тази възможност пред себе си и ще направя най-добрата подготовка преди големия ден.

Играя страхотен тенис в момента, забавлявам се на корта. Не виждам никакви недостатъци или негативи в играта си. Оптимистично настроен съм за всичко, което предстои, всеки противник, срещу когото ще трябва да изляза. Това е нещо, което липсваше в играта ми преди. Сега искрено вярвам в способностите, което е повече от достатъчно. Стремя се към точно това всеки ден. Може нещата да не се получат по начина, по който искам, но винаги давам 110 процента от себе си.

Мисля, че увереността е ключова за успеха, важно е човек да вярва в своите възможности. Когато чувството на неудовлетвореност се натрупа, то започваш да се паникьосваш, да се чувстваш отпаднал и всичко в играта ти се обърква. Щастлив съм, че успявам да се справя с това, изпитвам вътрешно спокойствие, което ми е от голяма полза на корта", сподели световният №4.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Чувствам се по-готов от всякога да се изправя срещу Джокович във финала Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook