Циципас детронира Федерер и взе най-голямата победа в кариерата си (видео)

от в 13:40 на 20.01.2019
Георги Христов

Роджър Федерер отпадна в осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. №14 в схемата Стефанос Циципас взе най-голямата победа в кариерата си като постигна обрат след 6:7, 7:6, 7:5, 7:6. Така в четвъртфиналите той ще играе с Роберто Баутиста Агут. Както е известно Федерер бе шампион в последните две години в надпреварата.

"Роджър е легенда в нашия спорт. Заслужава огромно уважение. Той е моят идол откакто съм на шест години. Това е сбъдната мечта за мен," заяви победителят след близо четири часа на корта.

В хода на мача Циципас спаси всичките си 12 точки за пробив срещу шесткратния шампион. Така за първи път от 2009 година в четвъртфиналите на турнир от Големия шлем ще видим двама състезатели под 21 години - Циципас и Франсис Тиафо, който победи Григор Димитров. Преди десет години това се случи на US Open с Марин Чилич и Хуан Мартин дел Потро.

Предишният най-голям успех на Циципас бе в Торонто, когато победи четирима тенисисти от топ 10 - включително и Новак Джокович.

Заради поражението Федерер ще се смъкне поне до шесто място в ранглистата. След мача той обяви, че планира да играе в клей сезона през 2019.

Следващият съперник на Циципас - Роберто Баутиста Агут също постигна впечатляваща победа в пет сета над финалиста в Мелбърн от 2018 Марин Чилич.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас детронира Федерер и взе най-голямата победа в кариерата си (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | роджър федерер | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис бг федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook