Циципас: Джокович е моят пример за подражание, този човек истински ме вдъхновява

от в 13:13 на 06.02.2023
Мирела Николова

 

Стефанос Циципас постави великолепно начало на тазгодишния си сезон, записвайки 10 поредни победи в Австралия. Впечатляващата му серия обаче намери своя край във финала на Аустрелиън Оупън, където гъркът се изправи срещу абсолютния доминант на Зеления континент през последните десетилетия, а именно Новак Джокович. По време на шампионската си реч Циципас определи сърбина за най-великия тенисист за всички времена, а в последното си интервю за Sports DNA световният №3  отново се изказа изключително ласкаво за 22-кратния шампион от Шлема, споделяйки как взима пример от Ноле за това как никога не трябва да се примиряваш с постигнатото до момента, а да продължаваш да се стремиш към усъвършенстване.

"Най-голямата грешка, която един топ играч може да направи, е да мисли, че след като вече е постигнал нещо голямо, то той ще продължава да достига до напредналите етапи във всяка една надпревара оттам насетне. Истината обаче е, че подобно прекомерно самочувствие доникъде няма да те отведе. Разбира се, увереността е важна част от играта, но когато излезе извън нормата, то може да има изключително негативно въздействие и дори да бъде опасна.

Опитвам се да взимам пример от Джокович. През последните години всички смятахме, че той вече е достигнал най-високото ниво на игра, което един тенисист може да предложи, но всъщност с всяка следваща година Новак успява да надскочи себе си и става дори по-добър от предходната. Този човек истински ме вдъхновява и е моят пример за подражание.

Най-важното нещо е да останеш здраво стъпил на земята, да бъдеш скромен и да продължаваш да работиш, да опитваш да добавяш нови неща в арсенала си и така да се усъвършенстваш. Това е ключът към успеха ми през тази година. Имам необходимата увереност, знам какво мога да постигна и съм го доказвал", завърши гъркът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Джокович е моят пример за подражание, този човек истински ме вдъхновява Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook