Циципас: Кирьос е хулиган; има зла страна, която може да нарани хората около него

от в 07:20 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас прогресира сериозно на трева през изминалите дни, след като спечели дебютната си титла на тази настилка по време на надпреварата в Майорка. Това даде сериозни надежди на гърка за силно представяне на Уимбълдън, само че Ник Кирьос за пореден път се оказа непреодолимо препятствие за него. Мачът беше истинско тенис шоу, а също така не липсваха и скандални моменти, като австралиецът непрекъснато спореше с официалните лица и дори в един момент искаше съперника му да бъде дисквалифициран, защото запрати топка в трибуните и можеше да улучи един от зрителите. Изглежда, че поведението на бившия номер 13 не се е харесало никак на балканеца, чието мнение след мача беше следното:

"Харесвам какво носи неговият тенис на нашия спорт. Много е различен, което не е лошо нещо. Същевременно не съм играл мач срещу него, в който той да се държи по този начин. Просто в един момент започва да ти писва от всичко това. Постоянно говорене и оплаквания, които разбиват ритъма ми на сервис и забавят двубоя. Същински цирк.

В крайна сметка сме на корта, за да играем тенис и просто трябва да приемеш съдийското отсъждане, когато разбереш, че няма да бъде променено в твоя полза. Арбитърът вече е взел решение, докато ти не преставаш с опитите си да промениш мнението му. Не работи по този начин и е малко изнервящо на Ник да му се разминава всеки път. Трябва с останалите играчи да направим нещо по въпроса, защото тези постоянни монолози оказват сериозно влияние върху съперника. Истината е, че не съм робот и цялата обстановка започна да се отразява на нервите ми.

Поведението на Кирьос е хулиганско, като тези опити за вербална агресия са напълно целенасочени. Вероятно е бил хулиган и в училище. Не харесвам хулигани, тъй като карат другите хора да се чувстват зле. Той го прави непрекъснато със съперниците си. Ник има и добра страна в характера си, но също така има нещо зло в себе си, което може да нарани сериозно хората около него, щом излезе наяве" - коментира световният номер пет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Кирьос е хулиган; има зла страна, която може да нарани хората около него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции | стефанос циципас | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook