Циципас: Надал е най-опасен, когато каже, че изпитва болка

от в 14:35 на 27.06.2022
Калоян Соколов

 Стефанос Циципас не е преминавал откриващия кръг на Уимбълдън от 2018-та година насам и редица специалисти не можеха да дадат ясен отговор на въпроса какво спира световния номер пет да показва най-добрия си тенис върху тревата. Настилкат наглед дори би трябвало да пасва на гърка, който разполага със солиден сервис, обича да налага собственото си темпо на игра, както и да атакува мрежата. По някаква причина обаче Циципас така и не можеше да постигне силни резултати на това покритие, но всичко това се промени през миналата седмица.

23-годишният състезател се класира за първия си финал на трева в кариерата, а впоследствие триумфира и с титлата, надигравайки Роберто Батуста Агут след тайбрек в третия сет. По този начин елинът нагледно демонстрира, че има своите шансове за силно представяне на предстоящия Уимбълдън, като самият той изглежда уверен в собствените си възможности:

"Последните ми участия в Лондон не бяха никак добри. Ще ми се да обърна тази тенденция. Мисля, че достигането до втората седмица на турнира е една резонна цел и ако действително я постигна, то ще преоценя ситуацията и ще сменя подхода. Смятам, че съм способен да го сторя, защото играта ми е подходяща за тази настилка. Аз съм човек, който обича да се труди здраво и не виждам причина, която е в състоянние да ме спре, тъй като притежавам всички нужни умения и психологическа издръжливост.

Подоготовката ми определено премина добре. Изиграх много мачове на трева, което беше и моята главна цел. Стартът беше труден, но добих нужния игрови ритъм през последната седмица и вече се чувствам уверен. Надявам се да повторя постижението на Матео Беретини от миналия сезон, достигайки до финала и впоследствие да разбера дали съм способен да бъда шампион на Уимбълдън. Искрено се надявам това да е така, но вече споменах как се опитвам да започна състезанието с минимални очаквания към себе си - коментира бившият финалист на Ролан Гарос.

Циципас не пропусна и да изрази възхищението си към един от главните си конкуренти, а именно Рафал Надал, изказвайки някои интересни мисли по негов адрес:

"Изпитвам огромно уважение към сторенето от него в Париж, имайки предвид проблемите му с крака. Той е способен на такива неща в тениса, че сякаш в момента се чувства безсмъртен и е способен да победи при всякакви обстоятелства. Невероятно е на какъв интензитет е в състояние да играе, когато не се чувства добре. Множество здрави играчи биха имали проблем да издържат физически на подобно натоварване. Щом Рафа заяви как не може да се състезава пълноценно и изпитва дадени болежки, то точно тогава става най-опасен. Това е обратна психология". - завърши балканецът.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Надал е най-опасен, когато каже, че изпитва болка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | стефанос циципас | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook