Циципас преди мача с Григор на United Cup: Той е в отлична форма, трябва да се подготвя добре

от в 20:49 на 27.12.2022
Мирела Николова

По-малко от два дни остават до началото на отборната надпревара United Cup, която ще постави началото на идния тенис сезон. В нея участие ще вземат 18 страни, като сред тях е и България, която получи възможност да се включи благодарение на класирането на Григор Димитров в световната ранглиста, който ще предвожда отбора, в чийто състав влизат още Виктория Томова, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Изабелла Шиникова, Адриан Андреев и Гергана Топалова. Родните ни състезатели ще открият участието си още в първия ден на турнира - 29 декември, с двубой срещу отбора на Гърция, чиито водещи тенисисти са Стефанос Циципас и Мария Сакари.

Така още на старта ще можем да се насладим на сблъсък на едноръките бекхенди между най-добрия ни тенисист и първата ракета на Гърция, който се очаква да стартира в ранните сутрешни часове в четвъртък. Дни преди срещата Циципас даде пресконференция пред медиите в Австралия, като коментира предстоящия двубой с Димитров и не спести суперлативите си по негов адрес:

"Григор несъмнено е труден съперник. Той имаше страхотни резултати в миналото особено в Австралия и всички можем да видим в колко добро състояние се намира както физически, така и игрово. Трябва да съм изключително добре подготвен, защото тук условията са различни. Вече имах възможност да тренирам няколко пъти и установих, че топката отскача по-високо, движи се по-бързо, така че ще се наложи да намеря начин да се справя с това", заяви световният №4.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас преди мача с Григор на United Cup: Той е в отлична форма, трябва да се подготвя добре Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook