Циципас: С поведението си Джокович ни кара да се чувстваме като глупаци

от в 19:35 на 13.01.2022
Мирела Николова

Казусът с влизането на Новак Джокович в Австралия и участието му на Аустрелиън Оупън предизвика широки полемики не само сред тенис обществеността, но и извън нея. Въпреки че не е ваксиниран, сърбинът бе допуснат да влезе на австралийска територия, след като съдът възстанови анулираната по-рано виза на световния номер едно. Това обаче далеч не бе краят на сагата, тъй като крайната дума има министърът на имиграцията Алекс Хоук, който има силата да анулира повторно визата на Новак, а решението му се очаква от няколко дни. 

Случаят има огромен отзвук и сред тенисистите, които не могат да се обединят около едно общо мнение. Ник Кирьос, Джон Иснър и Тенис Сандгрен са едни от най-яростните защитници на Джокович, докато други като Мартон Фучович заявиха, че 20-кратният шампион от Шлема трябва да бъде депортиран. Към унгареца се присъедини и Стефанос Циципас, който отправи остри критики към поведението на водача в ранглистата:

"Джокович играе по собствените си правила. Той направи нещо, което малцина играчи биха имали смелостта да направят особено когато АТР обяви точно определени критерии за влизане в страната. Малко тенисисти биха дошли в Австралия, без да са ваксинирани и в разрез с правилата. Готов съм за всичко на 100% и не искам да мисля за други неща. Това обаче не означава, че моят път е правилен, а неговият - грешен.

Можете да погледнете ситуацията с Джокович по два начина. Статистиката показва, че почти всички играчи - 98% от тях, са ваксинирани и спазват правилата. От една страна, това означава, че сме силно дисциплинирани. От друга страна, показва, че има хора, които следват своите правила и карат останалите да се чувстваме като глупаци", завърши гъркът пред индийската медия WION.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: С поведението си Джокович ни кара да се чувстваме като глупаци Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook