Циципас сломи съпротивата на Иснър и оформи мечтан двубой с Медведев в Синсинати

от в 01:07 на 20.08.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас е един от малцината тенисисти, които взимат участие на турнир през почти всяка седмица от годината, а за това говори и фактът, че гъркът си поделя първото място по най-много победи за настоящата тенис кампания с Карлос Алкарас, като и двамата имат по 44. Световният номер 7 се отдаде на едномесечна ваканция след Уимбълдън и това видимо не му се отрази добре, след като откри сезона си на твърди кортове със загуба в първия кръг в Монреал.

Балканецът обаче бързо съумя да загърби негативните емоции и демонстрира страхотен тенис от началото на Мастърса в Синсинати, където вече записа две първокласни победи и си осигури среща в четвъртфиналите с бившия финалист Джон Иснър. Циципас не предостави най-доброто, на което е способен, но пък за сметка на това бе достатъчно клиничен във важните моменти, за да се поздрави с пети пореден успех в съперничеството им с гиганта след пауза за дъжд и 2 часа и 26 минути на корта - 7:6(5) 5:7 6:3. С победата си световният номер 7 се класира за полуфиналите и изравнява най-доброто си постижение в Охайо, а в опит да намери място в мача за титлата ще се изправи срещу световния номер едно и бивш шампион Даниил Медведев.

Напълно според очакванията, началото на двубоя измина без особена интрига, след като сервиращите нямаха никакви проблеми с това да трупат необезпокоявано геймове в актива си. Постепенно гъркът се приспособи към началния удар на гиганта и чрез блок ретури влизаше в разигравания, ала силите му стигнаха само за дюс, преди да видим логичен тайбрек. В дългия гейм световният номер 7 поведе с минипробив, но допусна неточност, с която и редуциране на аванса му, като в добавка мачът бе прекратен за 30 минути поради метеорологични условия, но завръщайки се на корта Циципас бе безкомпромисен и посредством сгрешен форхенд на домакинския представител записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част процентът на вкаран първи сервис за балканеца спадна значително, което се оказа сериозната разликата между отделните сетове. Иснър, който главно се беше фокусирал върху печеленото на собствените си подавания, дочака своя миг в заключителната фаза от частта, когато наказа съперника си за падежа в играта му, благодарение на серия от страхотни ретури и реализира късен пробив в 11-ия гейм, преди с помощта на верния си съюзник в лицето на началния удар да възстанови равенството в общия резултат.

В решителния трети доминацията на сервиращите се завърна с пълна сила и геймовете скоростно се трупаха в банките на двамата състезатели. Циципас с представянето си на моменти не излъчваше присъщата му увереност, но съумя да измъкне подаването си от ситуацията 0:30, което му подейства вдъхновяващо и се превърна в ,,стена" за мощните бомби от начален удар на американеца, като го накара да греши и осъществи решителен пробив в 8-ия гейм, който броени минути по-късно му донесе крайния успех, класирайки го на трети пореден полуфинал в Охайо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас сломи съпротивата на Иснър и оформи мечтан двубой с Медведев в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | джон иснър | мастърс 1000 | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook