Циципас: Ставам по-добър всеки път, когато Джокович ми сритва задника; роден съм шампион

от в 19:41 на 29.01.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас постави великолепно начало на настоящия си сезон и до днес бе непобеден, имайки зад гърба си цели 10 поредни победи. През днешния ден обаче той трябваше да се изправи срещу възможно най-тежкото предизвикателство на Аустрелиън Оупън, а именно Новак Джокович. Гъркът не успя да спре сърбина по пътя му към 22-ри трофей от Големия шлем, но съдейки по думите му на последвалата пресконференция, то елинът не съжалява за загубата, а даже напротив - подхожда философски, приемайки я като много добър урок.

"Не виждам причина да бъда афектиран от днешната загуба. Случилото се е стъпка напред за мен. Очаква с нетърпение да постигам повече през настоящия сезон, да имам по-добри резултати, да продължавам да се боря за големите трофеи. Изключително много ми хареса начинът, по който играх, поведението ми на корта, менталната ми стабилност, нивото ми на концентрация. Винаги има какво още да се подобрява по отношение на играта ми, но няма как да бъда по-щастлив, че съм на прав път. Няма нещо, от което да не се възползвах. Направих всичко възможно днес, нямаше какво повече.

Новак е играч, който те тласка до предела на силите ти. Не смятам, че това е нещо лошо. Мисля, че е много добре за спорта да има състезатели като него, шампиони като него. Той е много важен за всички нас, които искаме да достигнем до неговото ниво един ден. Всеки един път, в който Джокович ни сритва задниците, се превръща в добър урок за нас.

Той ме направи много по-добър тенисист, усещам как във всеки следващ мач срещу Новак нивото ми на концентрация е значително повишено благодарение на него. Трябва да бъдеш истински въвлечен в двубоя и отдаден на играта, когато играеш срещу него. Смятам, че е много важна част от кариерата ми да има състезател, който да ми помогне да израсна и да правя по-добре нещата в бъдеще.

Не мисля вече за мача. Просто съм щастлив, че бях част от още един финал в турнири от Големия шлем. Разбира се, мечтаех да спечеля трофея, дори през нощта сънувах този момент. Желанието ми е тук. Искам титла от Шлема изключително силно. Но само с мечти няма да се получи. Трябва да действаш. Трябва да направиш нещо на корта. Трябва да се справяш по-добре.

Не виждам никаква причина да снижавам очакванията и целите си. Роден съм шампион. Мога да го усетя в кръвта ми. Можех да го почувствам още когато бях малък. Това е нещо, което е част от мен. Искам да извадя максимума от това, да го накарам да разцъфти, да стана още по-силен. Целта ми продължава да е първата позиция в ранглистата. Това красиво число 1, което ще събуди толкова много положителни емоции в мен", сподели Циципас.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Ставам по-добър всеки път, когато Джокович ми сритва задника; роден съм шампион Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook