Циципас: Тенис подходът на Кирьос е неграмотен и му липсва уважение; това не е баскетбол

от в 07:23 на 24.06.2023
Калоян Соколов

Враждата между Стефанос Циципас и Ник Кирьос определено се оказва златна мина за Netflix, които през миналия сезон снимаха поредицата "Breakpoint", която имаше за цел да проследи живота в Тура на най-добрите състезатели и да ни ги покаже в светлина, която никога досега не сме виждали. Разбира се, то продуцентите взеха решението Кирьос да бъде едно от основните лица в продукцията, имайки предвид как безспорно австралиецът е един от най-атрактивните играчи, които освен това никога не се страхуват да изкажат мислите си на глас.

Изглежда обаче Циципас не е фен на поведението на своя колега още преди да се стигне до техния сблъсък на Уимбълдън, след който двамата си размениха доста тежки реплики по време на своите пресконференции. Тогава гъркът заяви, че бъдещият финалист в турнира има зла страна в себе си и може да бъде опасен дори за своите близки, докато Ник отвърна, че настоящият номер пет е мекушав и никой в съблекалнята не го харесва.

От вчера обаче имаме още един нов нюанс във взаимоотношенията между Циципас и Кирьос, който се дължи на следното изказване от страна на някогашния шампион на финалите на ATP:

"Той пренесе характерното за баскетбола (NBA) поведение в тениса. Бих описал неговият подход за игра на тенис като "неграмотен". Това е джентълменски спорт, в който уважението значи всичко. Ние не играем баскетбол" - коментира Стефанос пред камерите на Netflix, а изказването му бързо събра огромен брой негативни реакции и дори някои го обвиниха в расизъм спрямо неговия колега.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Циципас: Тенис подходът на Кирьос е неграмотен и му липсва уважение; това не е баскетбол Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook