Той го направи отново: Тиафо изхвърли Циципас във Виена и гледа към финалната осмица!

от в 23:25 на 28.10.2021
Диана Андреева

Франсис Тиафо постепенно започва да се завръща към върховата си форма, а играта на американеца се оказа сериозно препятствие за редица топ състезатели в мъжкия тенис през последните седмици. Днес в поредната "жертва" на световния номер 48 се превърна и топ поставеният на турнира във Виена Стефанос Циципас. Шампионът от Nitto ATP Finals допусна да бъде шокиран след 6:3 3:6 6:4 и по този начин напусна събитието. 

Двамата превърнаха сблъсъка в истинска битка от самото начало. Първоначално силите на корта бяха уравновесени, но мощта на Циципас постепенно взе връх и той се откъсна напред с 4:2. Тиафо пък изглеждаше леко поизморен от високото темпо на игра, което повлия негативно върху представянето му и той не съумя да се съпостави и да навакса инкасирания пробив, с което Стефанос затвори сета в своя полза. 

Тиафо е известен по света със своята шоуменска игра, именно която го прави един от фаворитите на тенис почитателите. Мотивиран от публиката по трибуните, Франсис се възползваше от страхотната енергия в залата и постепенно започваше да взима превес, а впечатляващите му отигрвания само вдъхваха допълнителна доза увереност у американеца. Световният номер 49 все по-често поставяше фаворита Циципас в невъзможни ситуации, а така чакания пробив стана факт в осмия гейм и спомогна на Тиафо да възвърне паритета в сетовете. 

Финалстът на Ролан Гарос отново извади наяве характерния си борбен дух в началото на решаващата част, докато грешките от ракетата на американеца постоянно се увеличаваха. Това вля нов прилив на сили у Циципас и той взе противниковото подаване на старта, а впоследствие затвърди за 3:0 в своя полза. Оттам насетне обаче световният номер 49 пое изцяло контрола в свои ръце и намираше линиите с удивителна прецизност. Всичко това доведе до нов обрат в събитията на корта и топ поставеният съумя да завоюва само още един гейм до края на срещата, която заслужено беше спечелена от Тиафо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той го направи отново: Тиафо изхвърли Циципас във Виена и гледа към финалната осмица! Диана Андреева
Теми:  
виена | стефанос циципас | тенис турнир във виена | франсис тиафо | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook