Цветана Пиронкова срещу Людмила Самсонова - анализи, очаквания и коефициенти

от в 17:43 на 30.01.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова откри сезона си с три чудесни победи, които я класираха за основната схема на Откритото първенство на Австралия. Преди това обаче първата ни ракета ще вземе участие в подготвителния турнир Yarra Valley Classic, а нейна съперничка на старта ще бъде Людмила Самсонова. Любопитна подробност е, че Цвети срещна именно Самсонова при своето завръщане в тениса, когато я победи в два убедителни сета в първия кръг на US Open, само че сега обстоятелствата са различни, така че нека заедно да поразсъждаваме как българката би могла да се поздрави с успех в утрешната среща.

Какво да очакваме от Людмила Самсонова?

Рускинята е на 22 години и е висока 180 сантиметра. Играе бекхенд с две ръце, като за любим удар определя форхенда си, а нейната предпочитана настилка са твърдите кортове. Идол в тениса за Самсонова е Мария Шарапова и това лесно може да бъде забелязано по сходните маниери и стил на игра, които Людмила е развила. В момента тя се намира под номер 127 световнта ранглиста и има спечелени 4 трофея от надпреварите на ITF, но така и не е съумяла до момента да дебютира в топ 100.

Подходът на рускинята е преимуществено агресивен и бързото покритие в Мелбърн е изключително удобно за нейните качества. Тенисистката разполага с еднакво мощни удари от двете страни, ала в същото време има нужното търпение да изгражда точките, контролирайки нивата на своята агресия. Ахилесовата пета за рускинята се явява липсата на достатъчно разнообразие и тя трудно може да обърне хода на даден двубой, ако първоначалният план за действие не сработи добре за нея. Друга уязвима черта на Самсонова определено е второто й подаване, което бива пласирано без никаква сила в центъра на корта и редовно става лесна плячка за нейните съпернички.

Как може да противодейства Цветана Пиронкова?

Нашето момиче разполага с далеч по-голямо постоянство и опит спрямо своята опонентка, за коята събитията на WTA са по-скоро привилегия, отколкото закономерност. Тя може да влезе под кожата на Самсонова, като удължава максимално разиграванията от дъното на корта, което на даден етап ще накара рускинята да рискува повече от небоходимото.

700

Цвети също така разполага с в пъти по-качествен начален удар, който винаги е способен да й носи лесни точки, докато световната номер 127 ще трябва да се бори за всяка една точка на свое подаване, а това е предпоставка за доста потенциални възможности за българката на ретур.

Друга ключова съставка за успеха на Цвети се очертава да бъдат сечените форхенди, тъй като нейната противничка харесва темповата игра и се затруднява да генерира необходимата скорост на топката, когато тя е смъкната достатъчно ниско под нивото на мрежата.

Прогнози и коефициенти:

Моите лични очаквания са за затвърждаването на чудесната форма на Цвети, която победи Самсонова изключително категорично неотдавно, а сега пловдичанката е в още по-добра спортна форма и не ми се вярва да се препъне още в първото си препятствие на турнира.

Букмейкърите също подкрепят моята теза, като оценяват шансовете на рускинята с коефициент 2.25, докато ставката на Цвети възлиза на 1,57, само че знаем как предварителните очаквания в спорта далеч не са гарант за сигурна развръзка и първата ни ракета ще има нужда от нашата подкрепа, а срещата по традиция ще може да се наблюдава пряко на линковете в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова срещу Людмила Самсонова - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | бгтенис | Превю | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook