Цвети Пиронкова или радостта от това да си просто отново на корта

от в 12:09 на 24.06.2021
Диана Андреева

Няколко дни след като Цветана Пиронкова направи изненадващо съобщение, че планира завръщане в Тура след тригодишно отсъствие, пандемията от коронавирус обхвана света и турнирите започнаха да се отлагат. Завръщането й трябваше да бъде отложено и първото й събитие след Уимбълдън 2017 се оказа US Open миналото лято, където тя се радваше на зашеметяващо представяне и достигна до четвъртфиналите.

33-годишната българка, която роди първото си дете Александър, преди три години не можеше да мечтае за по-добро завръщане на голямата сцена, но планът й да пътува със семейството си по света бе провален поради пандемията. Макар и със сигурност да страда през времето, когато е далече от сина си, Пиронкова разумно е преценила, че "балоните", в които състезателите са принудени да живеят, няма да бъдат добра среда за малкото момче.

Но видимо Цвети се чувства добре обратно в професионалния спорт, тъй като тя, независимо от обрания си график, се намира на 103-та позиция в класацията и преследва място в основната схема на Уимбълдън 2021. Каква е мотивацията й? Както неведнъж е разказвала пред журналистите, Пиронкова просто обича да играе тенис и това е ключът към всички успехи.

Организаторите на турнирите вършат страхотна работа. Те правят всичко по силите си, за да можем ние да се чувстваме добре. Наистина трябва да сме им благодарни, защото благодарение на тях можем да се състезаваме."

Пиронкова има специална връзка с Уимбълдън, след като достигна до полуфиналите през 2010 г., а година по-късно - до 1/4-финалите. Това е най-успешният й турнир от Голям шлем и с годините тревата се превърна в повърхността, върху която тя блестеше най-ярко.

"Радвам се на всяка минута, която прекарвам на корта, камо ли на победите в Големия шлем. През 2010-а се чувствах толкова специално. И до момента винаги, когато се замисля за този си успех, се усмихвам. Горда съм, ала сега трябва да се фокусирам върху постигането на нови добри резултати и смятам, че в Лондон ще имам тази възможност."

Пиронкова, която за първи път участва в квалификациите на Уимбълдън през 2005 г., очаква по-късно днес британката, участваща с уайлдкард - Наикта Бейнс. Ако успее, бившата номер 31 в света ще бъде част от основната схема на турнир от Големия шлем за трети път след завръщането си, но според нея опитът да се класира там е изтощително изживяване:

„Квалификациите са огромно предизвикателство - това са три мача срещу много, много добри съперници, които се опитват с всички сили да влязат в основната схема. Осъзнавам, че няма да бъде лесно и давам всичко от себе си във всеки един двубой “, завърши Пиронкова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова или радостта от това да си просто отново на корта Диана Андреева
Теми:  
пиронкова | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook