Директорът на Мастърса в Монако: Джокович няма да играе тук, ако е неваксиниран

от в 14:54 на 11.02.2022
Диана Андреева

Новак Джокович се опита да вземе участие в Australian Open 2022 без да си поставя задължителната от организаторите ваксина, ала бе депортиран извън страната и не успя да защити трофея си от предхождащото издание на австралийския турнир от Големия шлем. Очаква се в идващите седмици световният номер едно да си постави препарата, ако все още не го е направил, защото в противен случай изявите му на голямата сцена в Тура ще бъдат силно ограничени. Все по-голяма част от събитията в графика на АТР допускат единствено имунизирани играчи до участие, а такава е ситуацията и с едно от любимите състезания на Григор Димитров - Мастърса в Монте Карло. 

Събитието, ежегодно състоящо се в Монако, официално съобщи, че задължава участниците да бъдат ваксинирани против COVID-19, което може да се окаже проблем за Новак Джокович. Директорът на надпреварата сподели в скорошно интервю, че с радост организаторите ще приветстват световния номер едно, но специално изключение за него няма да има. Ето и точните думи на Желко Франулович: 

"Нонак Джокович е очакван с нетърпение от нас и почитателите на спорта. Той обаче трябва да се съобрази със здравните разпоредби на френското правителство. Ще се радваме да го посрещнем но нашия турнир, но само в случай, че подходи с уважение към правилата. Имаме условие към всички участници - да бъдат ваксинирани, защото в противен случай няма да бъдат допуснати. По настоящата информация, с която разполагаме, Джокович не е имунизиран, ала трябва да предприеме това действие, за да се изявява в надпреварата." - завърши той.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Директорът на Мастърса в Монако: Джокович няма да играе тук, ако е неваксиниран Диана Андреева
Теми:  
ваксини | мастърс 1000 | монте карло | новак джокович | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook