Турнирният директор във Виена за Алкарас: Не вдига ракетата за под 750 хиляди евро

от в 07:52 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас има добри спомени от ATP 500 турнира във Виена, след като достигна до полуфиналите през 2021-ва, когато все още беше само на 18 години и то с победи над тенисисти от ранга на Анди Мъри и Матео Беретини. Това позволи на испанеца да стане най-младия тенисист сред първите 35 в световната ранглиста, но той така и повече не се е завръщал в Австрия, след като през последните две години подава заявки за участие на надпреварата в Базел, която се провежда в същата седмица.

Въпросното решение на Алкарас обаче не е безпричинно, защото на следващата година, то той вече беше номер едно в света и шампион от Големия шлем, което очевидно е вдигнало неговата цена и тук говорим изцяло за буквални смисъл на този израз. Турнирният директор Хервиг Страка разкрива, че вече не се старае да привлече Карлитос като участник на състезанието в австрийската столица, а причината е повече от любопитна:

"Карлос е готов да вдигне ракетата за не по-малко от 750 хиляди евро, ако не си турнир от Шлема или "Мастърс 1000". Това е твърде висока цена за моите разбирания. Предпочитам да имаме повече дълбочина сред състезателите и да направим една балансирана надпревара, а не да се съсредоточоваме единствено върху неговото привличане. В момента той не е цел за нас. Винаги съм следвал този подход и това няма да се промени. Инфлацията направи всичко много по-скъпо и се изисква много вложено време, за да организираме подобно събитие" - разкрива директорът на турнира във Виена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирният директор във Виена за Алкарас: Не вдига ракетата за под 750 хиляди евро Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook