Турнирът в Индиън Уелс иска да бъде "Супер Мастърс"

от в 19:12 на 16.03.2016
Tennis.bg

Организаторите на турнира в Индиън Уелс имат амбициозни планове за следващите няколко години. Тя настояват пред АТР за създаване на нова категория наречена "Супер Мастърс". Те считат, че настоящата "Мастърс 1000" вече ги ограничава като поле за развитие.

Директорът на състезанието в Калифорния Рей Мур потвърждава, че желанието им е да организират състезание в рамките на две седмици. Подобно мнение са изразили и шефовете на турнира в Шанхай, но с амбицията разрастването да се случи само при мъжете.

Ето защо може да се наложи формирането на нова категория под четирите състезания от Големия шлем. "Обсъждали сме това с АТР. Много силно сме заинтересовани да се създаде различна категория с повече точки и награден фонд за играчите," обясни Мур.

Идеята е всичко това да се случи до 2019-а, но не по-рано, тъй като сегашният модел е предварително разчетен. "Може да се случи от 2019-а, тъй като системата не може да се променя до 2018. Догодина от АТР и WTA трябва да обсъдят различен формат, може би нови категории и ние сме в очакване на това. Може би ще приложим основна схема със 128 състезатели, а не както досега с 96," обобщи Мур.

За състезанието в Индиън Уелс подобен проект изглежда напълно възможен, тъй като с наличната си база те превъзхождат почти всички турнири от Големия шлем без US Open.

От АТР също били добре настроени към идеята Индиън Уелс и Шанхай да бъдат отделени в нова категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирът в Индиън Уелс иска да бъде "Супер Мастърс" Tennis.bg
Теми:  
индиън уелс | мастърс 1000 | рей мур | тенис турнири

Коментари





Следвайте ни в Facebook