Уимбълдън: Григор открива срещу добре познат съперник; задава се нов мач с Нори (жребий)

от в 11:34 на 24.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров съумя да изиграе само един подготвителен турнира преди Уимбълдън, в който отпадна на 1/8-финалите. Българинът надигра третия поставен Камерън Нори на старта в Куинс, но впоследствие отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп и определено не може да се похвали с особено сериозна игрова практика на трева през 2022-ра. Все пак българинът се подготвя в Лондон през последните две седмици и проведе множество тренировъчни сесии, в които дори имаше възможност да си партнира с Рафаел Надал и Новак Джокович, така че би трябвало да се чувства уверен в собствените си сили. Днес пък беше изтеглен жребия за третата надпревара от Големия Шлем през сезона, а бившият полуфиналист определено не може да се оплаче от липсата на късмет.

Българинът попадна в горната половина на схемата и ще стартира участието си с мач срещу опитния Стив Джонсън, когото е побеждавал в 5 от общо 7-те им досегашни сблъсъка. В момента американецът се намира под номер 87 в световната класация и вече все по-често се изявява в Чаланджър Тура, но любопитна подробност е, че е преди шест години надиграва хасковлията именно на Уимбълдън. При евентуален успех, то първата ни ракета ще премери сили с победителя измежду Хенри Лаакосонен и британската сензация Раян Пенистън, чийто рейд до четвъртфиналите в Куинс беше една от големите изненади за 2022-ра.

Първият поставен на пътя на Григор пък ще бъде гореспоменатия Камерън Нори, докато на осминафиналите е възможен сблъсък с шампиона от Хале - Хуберт Хуркач. Въпросната четвъртина е сравнително благоприятна, защото в нея място намериха още Каспър Рууд и Пабло Кареньо Буста, които далеч не се славят със силни резултати на трева, а водач на този поток е защитаващият шампион Новак Джокович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Григор открива срещу добре познат съперник; задава се нов мач с Нори (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook