Уимбълдън: Медведев навакса сет пасив и повали Фучович в повторение от финалa на Sofia Open 2019

от в 17:54 на 08.07.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев изпита сериозни проблеми в мача си от третия кръг на Уимбълдън, но с течение на времето съумя да се мобилизира и продължава напред към втората седмица в All England Club. Руснакът имаше задачата да се изправи срещу бившия четвъртфиналист и някогашен шампион при юношите в турнира Мартон Фучович, когото вече беше надвивал в спор за титлата на родния ни Sofia Open преди четири лета, като непоставеният тенисист демонстрира уменията си за игра на трева и спечели първия сет, но впоследствие фаворитът взе всичко в свои ръце и сътвори пълен обрат по пътя към триумфа си - 4:6 6:3 6:4 6:4.

По този начин световният номер три, който е тенисистът с най-много победи досега през 2023-та година, записа своя 44-ти успех за сезона и в осминафиналната фаза го очаква среща с голямата изненада от Аустрелиън Оупън Иржи Лехечка, който игра четвъртфинал в Мелбърн.

Началото на двубоя бе напът да се развие мечтано за фаворита, който пласираше ретурите си с огромна дълбочина и принуди унгареца неколкократно да сгреши, осигурявайки си два поредни брейкбола на старта на мача. Поставен под напрежение, бившият четвъртфиналист вкара поредица от солидни сервиси, за да отстои дебютното си подаване и мигновено указа натиск върху началния удар на руснака, който от своя страна не бе толкова хладнокръвен и се пропука, с което световният номер 67 се оттегли с пробив в актива си при първата почивка. От този момент нататък пък интригуващите мигове до голяма степен липсваха, след като сервиращите имаха водещата роля на корта и това работеше единствено в полза на Фучович, който не допусна никакви колебания в представянето си и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част проблемите пред третия поставен в схемата наглед се задълбочиха, предвид факта че неточностите от ракетата му все така изобилстваха и скоропостижно считаният за аутсайдер тенисист достигна брейкбол. Изправен до стената, Медведев повиши агресията в ударите си и все по-често можехме да го видим в близост до мрежата, като промяната в неговия облик му донесе не просто удържане на подаването, а и така бленувания първи пробив за мача. В идните минути световният номер три демонстрира здрави нерви и спаси точка за рибрейк, като впоследствие стабилизира първия си сервис, с което и цялостно представянето си начален удар, за да поднови равенството в отделните сетове.

На старта на третата част московчанинът продължи подема в играта си с пълна сила и осуети опитите за така на непоставения тенисист, като предизвика грешки от негова страна и се сдоби с ранен пробив аванс. Оттам насетне сервиращите зададоха темпо за сериозна доминация на корта, при което Фучович по никакъв начин не съумя дори да застраши преднината на бившия номер едно, не достигайки до нито един брейкбол, докато Медведев бе наложил изцяло контрола си върху случващото се и за пръв път поведе в общия резултат на срещата.

С началото на четвъртия сет унгарецът видимо стана по-агресивен в ударите си, като опитваше да ръководи темпото в разиграванията, но същевременно изпита дискомфорт от физическо естество, който му попречи в скоростните размени от основната линия, изискващи немалка интензивност, и фаворитът проби. Получената контузия от Фучович пък го принуди да вземе медицински таймаут, след който световният номер 67 наглед се чувстваше по-добре и започна да завършва успешно атаките си, като си заслужи точка за възстановяване на паритета в осмия гейм. 

Медведев, от своя страна, запази необходимото хладнокръвие и неутрализира възможността пред бившия четвъртфиналист след страхотен сервис, като в идните минути пропусна да сложи точка на спора още на ретур, когато пропиля два мачбола, но стори нужното на собствен начален удар и се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Медведев навакса сет пасив и повали Фучович в повторение от финалa на Sofia Open 2019 Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | мартон фучович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook