Уимбълдън разрешава участието на тенисистите от Русия и Беларус при едно условие

от в 14:42 на 05.03.2023
Калоян Соколов

Миналогодишният Уимбълдън протече без участието на тенисисти от Русия и Беларус, тъй като организаторите категорично искаха да се разграничат от войната и да спрат всякаква възможността за руска пропаганда по време на своето събитие. Въпросното решение пък никак не се хареса на ATP, WTA и ITF, които решиха състезателите да не получават точки за участието си на "свещената трева".

Този сезон пък водещите тенис организации заплашиха Британската тенис асоциация, че ще се раздели с лиценза си за провеждането на надпреварите в Куинс и Иийстбърн, ако постъпи по същия начин с играчите от тази част на света и изглежда този ултимативен подход е свършил работа, защото The Daily Telegraph съобщава, че този път тенисистите от Русия и Беларус ще могат да се включат в третия турнир от Големия шлем.

Според източника, то играчите ще трябва да подпишат документ, в който обещават, че няма да популяризират или прославят режима на Владимир Путин и действията на руските войски в Украйна, за да бъдат допуснати до участие.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън разрешава участието на тенисистите от Русия и Беларус при едно условие Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | беларус | любопитно | русия | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook