Успехът над Уилямс не е случаен: Хармони Тан вече е в третия кръг на Уимбълдън

от в 19:41 на 30.06.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Уимбълдън беше специален за Серина Уилямс, която се завърна на корта след едногодишно отсъствие. Американката показа, че далеч не е забравила как да играе тенис и стоеше сравнително добре на корта, но срещна изключително коварна съперничка, а именно дебютанката Хармони Тан. 115-тата в света впечатли с нестандартни отигравания, както и завидна вариация, а това я отведе до неочакван триумф над седемкратната шампионка.

Мнозина обаче побързаха да обезценят победата на французойката, тъй като Уилямс отсъстваше твърде дълго от корта и в момента е далеч от годините, в които доминираше WTA Тура. 24-годишната състезателка пък побърза да затвори устата на критиците и постигна още един успех, надделявайки над Сара Сорибес Тормо с 6:3 6:4.

Испанката беше разгромнила Тан само преди няколко месеца на турнира в Монтерей, само че този път нещата се обърнаха на 180 градуса и по-нискоранкираната тенисистка взе своя реванш, с което се класира за 1/16-финалите на Уимбълдън. Там ще я очаква победителката от срещата между Симона Халеп и Кирстен Флипкенс, която се провежда в момента.

Двубоят стартира с пробив в полза на Сорибес Тормо, само че нейната опонентка бързо намери оптималния си ритъм и скоро имаше преднина от 4:2 гейма. Испанката страдаше сериозно от многото си двойни грешки, докато Тан отново разчиташе на удари с най-различна траектория и тотално изкара извън релси световната номер 45, чиято капитулация в откриващия сет не закъсня.

Втората част протече с множество обрати, като Тан на два пъти повеждаше с пробив, ала мигновено беше застигана в резултата и иберийката дори излезе напред при 4:3. Оттам насетне обаче дебютантката в надпреварата беше безкомпромисна и се поздрави с нов страхотен успех на "свещената трева".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успехът над Уилямс не е случаен: Хармони Тан вече е в третия кръг на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | Обзори | серина уилямс | уимбълдън 2022 | хармони тан

Коментари





Следвайте ни в Facebook