Успешно начало в Полша: Томова сломи шампионката от РГ при девойките и е на 1/8-финал!

от в 16:09 на 03.08.2022
Мирела Николова

Виктория Томова нееднократно е заявявала, че целта пред нея е място в челната стотица на световната ранглиста, като това изглежда все по-постижимо през последните седмици, тъй като българката се намира почти на прага от това да стане част от топ 100. Днес тя направи още една крачка по пътя си към постигане на своята цел, след като постигна победа в откриващия етап на силния ITF турнир от категория W100 в Грооджиск Мазовецки (Полша).

Нашата сънародничка срещна известни затруднения срещу 17-годишната Луси Хавличкова, която вдигна трофея на Ролан Гарос 2022 при девойките, но в крайна сметка се оказа по-добрата от двете на корта и заслужено се поздрави с крайния успех - 6:4 1:6 6:2, гарантиращ ѝ място във втория етап, където ще се изправи срещу някоя измежду Александра Еала и Катарина Хобгарски.

В дебютните минути от срещата инициативата бе на страната на българката, която успя да спечели още първото противниково подаване, за да получи ранен аванс. Впоследствие сервисът и на двете състезателки претърпя катастрофа, поради което станахме свидетели на шест поредни пробива, но ранният брейк на Вики оказа своето влияние и се оказа решаващ за изхода на сета в нейна полза.

Втората част стартира с две безупречно спечелени подавания от сервиращите, след което чехкинята наложи пълна доминация на корта и възползвайки се от спада в представянето на опонентката, съумя да реализира два пробива, за да вкара мача в трети решителен сет.

В началото на заключителната част ролите на корта отново се размениха, тъй като софиянката си върна контрола в разиграванията и благодарение на търпеливата си игра от дъното на корта дочакваше грешка от ракетата на Хавличкова, което ѝ донесе преднина от 3:0 на първата почивка. Томова продължи да доминира събитията и без да остави каквито и да е шансове за обрат на световната №602, триумфира с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало в Полша: Томова сломи шампионката от РГ при девойките и е на 1/8-финал! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook