Успешно начало в Синсинати: Швьонтек надви комфортно бивша шампионка от Шлема

от в 00:55 на 18.08.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек през тази година се превърна в олицетворение на думата доминация на женската тенис сцена и записа серия от 37 поредни победи, която приключи с поражението ѝ в третия кръг на Уимбълдън. От този момент насам полякинята просто не е същата на корта, след като опита в подготовката си за американското турне да завоюва титлата в родната си Варшава, но там инкасира първа загуба на клей за сезона, а впоследствие през миналата седмица отпадна едва във втория си мач на WTA-1000 надпревара в Торонто.

Световната номер едно все пак продължава с пълни сили на кортовете в Северна Америка и днес откри кампанията си на ,,хилядарката" в Синсинати, където при двете си участия до момента в кариерата не впечатли, но пък за сметка на това днес беше на ниво и надви Слоун Стивънс, която е бивша шампионка от US Open, в последователни части - 6:4 7:5. За Ига предстои дебют в третия етап на състезанието в Охайо, където ще срещне една измежду Мадисън Кийс и Йелена Остапенко.

Полякинята спечели безпроблемно дебютното си подаване, като с нищо не се предполагаше развоя на двубоя в следващите минути, когато пробивите се превърнаха в статукво, но все пак Ига остана по-съобразителна на начален удар и поведе с 4:1. Стивънс бивайки окуражавана от сънародниците си по трибуните напомни за славните си дни в своята родина и съумя да навакса пасива си, но само за да видим безспорната класа на Швьонтек в заключителната фаза от сета, когато с решителен пробив излезе напред в общия резултат.

Втората част на практика се разви аналогично и отново посрещачите имаха своите силни мигове, а още по-изненадващият момент бе, че американката съумя първа да реализира пробив и поведе с 2:1. Шампионката от Ролан Гарос не падна по гръб и скоро побърза да отговори с рибрейк, преди да разгърне пълния блясък на играта си, което я отведе до възможност да сервира за крайния успех при 5:3. Швьонтек в този момент се пречупи и допусна възстановяване на паритета, но бе подготвила най-доброто за накрая и след късен пробив в 12-ия гейм, когато надхитри в поредица от разигравания бившата номер 3, се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало в Синсинати: Швьонтек надви комфортно бивша шампионка от Шлема Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | ига швьонтек | синсинати | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook