В битка на финалистки от Шлема: Жабер сломи съпротивата на Кийс!

от в 06:43 на 04.08.2022
Мартин Петков

Онс Жабер съумя да надгради изключително много с представянето си от началото на годината, като първо вдигна дебютна WTA 1000 титла в Мадрид, а впоследствие игра и първия си финал на Голям шлем, дошъл на Уимбълдън преди месец, когато преклони глава в мача за отличието. Именно от тогава датира и последната поява на корта на тунизийката, която използва времето си за усилена подготовка за американското турне, което за нея започна през днешния ден с турнира в Сан Хосе, където я очакваше шампионката от 2017-а година и бивша финалистка от US Open - Мадисън Кийс.

Сблъсъкът даде сериозни предпоставки за битка от най-високо в първата си фаза, но медицински таймаут и проблем от физическо естество нарушиха комфорта на американката, докато Жабер не чакаше втора покана и след час и 19 минути игра затвори мача в своя полза - 7:5 6:1. Във фазата на четвъртфиналите за световната номер 5 предстои да срещне победителката измежду Вероника Кудерметова и домакинската представителка Клеър Лиу.

Тунизийката в типичния си стил стартира ударно и грабна пробив аванс още в дебютния гейм на двубоя, ала американката видимо не се повлия от този факт и само след броени минути на свой ред дочака шанса си, за да възстанови паритета - 2:2. Двете тенисистки на още веднъж впоследствие си размениха скоростно брейкове, преди Жабер да каже тежката си дума в 11-я гейм, когато след поредица от печеливши удари си завоюва късен пробив, който ѝ донесе и триумфа в откриващия сет.

Кийс видимо не се чувстваше в оптималното си физическо състояние при началото на втората част, което позволи на световната номер 5 необезпокоявана да се поздрави с пробив по пътя към крайния успех в срещата. Тунизийката трудно можеше да спряна, след като набере скорост, и последва серия от четири поредни гейма на сметката ѝ, които нагледно илюстрираха всичко добро показано от Жабер в хода на двубоя, който по този начин приключи в полза на арабката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на финалистки от Шлема: Жабер сломи съпротивата на Кийс! Мартин Петков
Теми:  
wta | мадисън кийс | онс жабер | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook