В битка на шампионки от Шлема: Андрееску изкова немислим обрат срещу Мугуруса в Аделаида

от в 10:20 на 01.01.2023
Мартин Петков

Новата календарна година е вече тук и още през днешния празничен ден беше дадено началото на силната WTA надпревара в Аделаида, която събра немалка част от елита на женската тенис сцена. Безспорно двубоят от първия кръг на турнира, който прикова най-сериозно внимание към себе си, беше този между бившите шампионки от Големия шлем - Гарбинье Мугуруса и Бианка Андрееску, които предложиха същинско зрелище на зрителите по трибуните, от което като победителка излезе канадката, сътворявайки немислим обрат от 0:6 2:5 до крайния успех в своя полза за малко над два часа на корта - 0:6 7:6(1) 6:1. По този начин световната номер 46 се класира за втория етап на състезанието, където очаква една измежду талантливата Аманда Анисимова и четвъртата поставена в схемата Вероника Кудерметова.

Откриващият сет на сблъсъка между някогашните представителки на първата десетка в класацията на WTA се оказа крайно неинтригуващ, след като испанката доминираше във всяко едно отношение на играта и реализира над дузина печеливши удари, за да "върже геврек" на съперничката си. Андрееску със старта на втората част видимо се опомни и показа положителни знаци в представянето си, пробивайки първа, ала серия от четири поредни гейма на бившата номер едно означаваше аванс от сет и 5:2.

В последвалото си подаване Мугуруса поведе с 30:0 и се доближи само на две точки от победата в мача, но в този момент поредица от грешни решения ѝ коства преднината в резултата, която тя сдаде доброволно, докато на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него носителката на два "мейджър" трофея първа се нагърби да атакува и поведе с минипробив, но поредното ѝ необмислено решение означаваше обрат в статуквото за канадката, която остана безупречна до края и възстанови равенството в отделните сетове. Още в самото начало на решителната трета част ясно личеше разочарованието, което изпитваше испанката от пропилените възможности, докато същевременно Андрееску беше окрилена от това, че своебразно живее своя "втори живот" в срещата и без да се свени особено, спечели последните пет гейма в сблъсъка, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на шампионки от Шлема: Андрееску изкова немислим обрат срещу Мугуруса в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | бианка андреску | Гарбинье Мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook