В дербито на шампионките в ИУ: Рибакина допусна 54 грешки, но отрази мачбол и спря Бадоса!

от в 08:12 на 26.03.2023
Калоян Соколов

Преди началото на новaте година непрестанно се търсеше името на състезателката, която би могла да окаже някаква съпротивата на световната номер едно Ига Швьонтек, а Елена Рибакина даде красноречив отговор на въпроса, след като досега през сезона е надиграла два пъти полякинята и точно преди седмица се поздрави с първия си трофей на ниво WTA 1000, завоювайки титлата в Индиън Уелс. Така казахстанската представителка се отправи към Маями в ролята на една от големите фаворитки за спечелването на надпреварата, ала още на старта имаше сериозни трудности в двубоя си срещу Анна Калинская и сякаш това беше явен знак за трудностите, които ще има световната номер седем в хода на надпреварата.

Тази нощ тя трябваше да се изправи срещу друга бивша носителка на трофея в Индиън Уелс, а именно някогашната номер две Паула Бадоса, като испанката контролираше хода на мача почти през цялото време и дори имаше мачбол във втория сет, ала Рибакина продължи да се бори и в крайна сметка триумфира в срещата, макар че допусна цели 54 непредизвикани грешки - 3:6 7:5 6:3. По този начин етническата рускиня надигра Бадоса за втори път в рамките на последните две седмици и на осминафиналите ще се изправи срещу белгийката Елизе Мертенс.

Началото беше повече от неочаквано, тъй като станахме свидетели на четири поредни пробива, което определено е изненада, имайки предвид мощния начален удар на по-високоранкираната тенисистка. Все пак шампионката от Уимбълдън се пребори за спечелването на маратонски пети гейм и изглеждаше в чудесни позиции да установи контрол над сета, но днес тя прото не приличаше на себе си и правеше купища неточности от елементарни позиции, което беше използвано от испанката и тя не даде нито гейма повече на съперничката си.

Фестивалът на грешките продължи за етническата рускиня, чиито опити за завършващи удари приключваха почти неизменно с топки изкарани по над метър аут.  Поставената под номер 21 играеше интелигентно и оставяше Рибакина да се победи до голяма степен сама, само че фаворитката имаше още запазени трикове в ръкава и започна безмилостно да атакува по-плитките втори сервиси на иберийката, а този подход се оказа успешен и скоро тя направи рибрейк за 4:4 и оттам започна да живее втори живот в мача, защото просто не можеше да пропусне удар и достигна с лекота до паритет в резултата.

Решителният сет протичаше близо до перфектното за Бадоса, която загуби едва две точки в първите си три подавания, ала съвсем скоро от другата страна на мрежата се разрази истинска буря, тъй като казахстанската представителка правеше уинъри от всяка една точка на корта и не отпусна нито гейм повече на своята опонентка, а статистиката сочеше, че Рибакина е направила умопомрачителните 60 завършващи отигравания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В дербито на шампионките в ИУ: Рибакина допусна 54 грешки, но отрази мачбол и спря Бадоса! Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | маями | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook