В епичен сблъсък: Мъри сътвори обрат и сломи Беретини в Маями

от в 00:11 на 21.03.2024
Елеонора Александрова

Сблъсъкът между двама от най-успешните тенисистки през последните години, Анди Мъри и Матео Беретини, бе една от най-дългоочакваните срещи в първия кръг на надпреварата. Двамата демонстрираха тенис на най-високо ниво и в истинска трисетова епика двукратният шампион на Уимбълдън победи завръщащият се от контузия опонент с резултат 4:6, 6:3, 6:4. Следващото предизвикателство за него ще е 22-рият поставен в схемата Николас Джари.

Още при първото подаване бившият номер 6 реализира пробив, което му осигури солидна преднина. В следващите геймове станахме свидетели на интересни разигравания, като британецът показа характер и дори в шестия гейм имаше възможността да отвърне на пробива на италианеца, ала по-младият му противник успя да задържи преднината си до самия край на сета и така да поведе с 6:4.

Втората третина ни предложи висококачествен тенис и от двете страни. Въпреки това интрига откъм резултат в първите няколко гейма липсваше, като чак при шестото подаване станахме свидетели на битка, в която Мъри успешно поведе с пробив. При 5:2 Беретини взе медицинско прекъсване, поради падане на кръвната захар. Въпреки проблемите, италианецът продължи двубоя. Впоследствие бившият номер 1 изравни резултата в сетовете, печелейки втория с 6:3.

Последната част започна повече от обещаващо, като двамата именити тенисисти ни предложиха истинско зрелище още в първия гейм, който продължи 21 минути, спечелен от трикратния "мейджър" шампион. От този момент нивото на игра на британеца се повиши още повече. Въпреки това, Беретини не изглеждаше готов да се предаде без битка при 3:2 имаше три брейкпойнта и след оспорвани разигравания, Мъри успешно спаси всичките възможности за пробив и запази преднината си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В епичен сблъсък: Мъри сътвори обрат и сломи Беретини в Маями Елеонора Александрова
Теми:  
анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook