В еуфорията от победата: Джокович не поздрави съдията на стола след мача

от в 15:12 на 02.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович вече е част от осминафиналната фаза на Откритото първенство на Великобритания, след като през вчерашния ден постигна нов трисетов успех над сънародника си Миомир Кецманович. След края на срещата двамата приятели се прегърнаха на мрежата, след което младият сърбин протегна ръка към съдията Джон Блом, докато шесткратният шампион в турнира се отправи директно към стола си, без да поздрави главния арбитър.

По-наблюдателните зрители веднага забелязаха това и се запитаха каква е била причината за подобно действие от страна на балканеца, имайки предвид, че в хода на двубоя не е имало каквито и да било спорни ситуации. Впоследствие Джокович бе попитан защо е постъпил по този начин, от което самият той се изненада и обясни, че просто е забравил да се ръкува със съдията и ще му се извини при първа възможност.

"Наистина ли не го поздравих!? О, ето защо ме погледна така след това. Тогава се зачудих да не би да не съм му стиснал ръката. Ще се извиня за това, не е било нищо лично. Заради епидемията от COVID-19 ни беше забранено да се ръкуваме в продължение на повече от година. Предполагам, че това е останало като навик оттогава", поясни 20-кратният носител на титли от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В еуфорията от победата: Джокович не поздрави съдията на стола след мача Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook