В италианско дерби: Синер профуча през Сонего и с едва един изигран мач е на 1/2-финал

от в 19:18 на 10.02.2023
Мартин Петков

Яник Синер се представи убедително на първия "мейджър" турнира за годината, а именно Откритото първенство на Австралия, където на осминафиналите допусна петсетово поражение от бъдещия финалист в състезанието Стефанос Циципас. Италианецът разполагаше с едноседмична почивка от Тура, предвид сблъсъците за Купа "Дейвис", които заемаха място в календара, преди да се включи на АТР 250 надпреварата в Монпелие.

Жребият отреди на световния номер 17, който пропусна първия кръг, благодарение на статута си на втори поставен в схемата, да срещне Мартон Фучович в дебютния си мач във френския град, но след отказване на по-нискоранкирания състезател, то южнотиролецът се класира автоматично без игра за четвъртфиналната фаза в турнира. В нея Синер се изправи срещу сънародника си Лоренцо Сонего, с когото съумя да се разправи с лекота за час и 34 минути на корта, надделявайки с крайното 6:4 6:2. По този начин в спор за място на финала световният номер 17 го очаква сблъсък със сензацията на турнира - 18-годишния местен любимец Артур Фис.

Началото на италианското дерби се оказа безкрайно интригуващо, след като сервисът не функционираше на нужното ниво за всекиго от двамата участници на миналогодишния Sofia Open, което се превърна в атестат за поредица от пробиви. В крайна сметка от създалата се ситуация в печеливша позиция излезе Синер, който разполагаше с аванс в резултата от брейк и съумя да защити преднината си по блестящ начин, отразявайки възможност за възстановяване на равенството, преди броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част разликата в класите между двамата представители на "Ботуша" беше лесно забележима и 4-кратният четвъртфиналист от Големия шлем доминираше изцяло във всяко едно отношение на корта, при което превъзходството му означаваше предимство от два пробива, а много скоро и победа в актива на световния номер 17.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В италианско дерби: Синер профуча през Сонего и с едва един изигран мач е на 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо сонего | Монпелие | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook