В Южна Африка мечтаят за сблъсък между Гришо и Андерсън за Купа Дейвис

от в 02:03 на 10.04.2019
Илиян Илиев

Медиите в Южна Африка изразиха надежда в края на годината Григор Димитров да гостува в страната и евентуално да станем свидетели на сблъсък за Купа "Дейвис" с местния любимец Кевин Андерсън. Според в. "24 часа" капитанът на родните национали Тодор Енев е отправил покана към Димитров независимо, че отношенията му с българската федерация по тенис "не са топли".

Тимовете на ЮАР и България ще се изправят един срещу друг на 13 и 14 септември в плейоф от група II на Евро-африканската зона и победителят ще се изкачи в група I на световното първенство за мъжки тимове.

"Това трябва да е паметно събитие за южноафриканския тенис и за феновете на спорта в страната. "Мачовете с България ще се играят в Кейптаун, защото е много възможно тук да дойде звезда като Григор Димитров," коментира капитанът на домакините Маркос Ондрушка.

27-годишният Димитров не е играл за националния отбор от 2015 година, когато изпълни условието за участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016. Сега отново е предолимпийска година и Григор се нуждае от поне един мач за Купа "Дейвис" през 2019 или следващия сезон, за да получи квота за игрите в Токио през 2020.

Към момента ЮАР е на 44-то място в подреждането на отборите за Купа "Дейвис", а българите са 64-и.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В Южна Африка мечтаят за сблъсък между Гришо и Андерсън за Купа Дейвис Илиян Илиев
Теми:  
григор димитров | кевин андерсън | купа дейвис | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook