В мач с 33 двойни: Световната №6 е аут от турнира в Сан Хосе след обрат и "геврек"

от в 23:58 на 05.08.2022
Мирела Николова

Дария Касаткина се представи отлично на тазгодишния Ролан Гарос, след като достигна до полуфиналите, отстъпвайки на бъдещата шампионка Ига Швьонтек. Впоследствие рускинята взе участие в два поредни четвъртфинала на трева, а през настоящата седмица е част от надпреварата в Сан Хосе, където вече има запазено място сред полуфиналистките. Това стана факт, след като днес тя повтори сценария от двубоя си срещу шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина и се наложи над световната №6 Арина Сабаленка след обрат и сет на нула, за да затвори срещата с 4:6 7:5 6:0. Двете нанизаха общо 33 двойни грешки, 12 от които бяха дело на рускинята, която въпреки това продължава към полуфиналите и ще срещне Паула Бадоса или Кори Гоф.

Почти всеки един от геймовете в откриващата част предложи интрига, тъй като брейкболите изобилстваха и пробивите никак не бяха рядкост. Първата, успяла да затвърди преднината си, бе беларуската състезателка, чиято игра се намираше в подем в средата на сета и я изведе до аванс от 5:2. Сервирайки за успеха, четвъртата поставена трепна и позволи връщане на брейка, но съвсем скоро отново се възползва от колебанията на противничката, за да осъществи нов пробив и да прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет пое в напълно различна посока, защото Касаткина реализира два брейка и поведе с 3:0, след което обаче последва пълна промяна в съотношението на силите и Сабаленка обърна до 4:3 в своя полза. Това обаче не бе достатъчно, тъй като в решителните геймове на частта рускинята бе по-стабилната от двете тенисистки и след пореден пробив в последния възможен момент докара нещата до решителен трети сет.

Заключителната част обаче по нищо не си приличаше с предходните две, тъй като в нея станахме свидетели на пълна доминация от страна на световната №12, която стабилизира значително началния си удар и същевременно експлоатираше по отличен начин слабостите на опонентката. Така Касаткина не отпусна нито гейм на шестата в света и след близо 2 часа и половина игра триумфира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач с 33 двойни: Световната №6 е аут от турнира в Сан Хосе след обрат и "геврек" Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | дария касаткина | Обзори | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook