В най-очаквания мач при дамите: Рибакина опустоши Костюк за перфектно начало на US Open

от в 23:01 на 28.08.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина загърби проблемите си от физическо естество в последните седмици и постави основите на успешното си начало на Откритото първенство на САЩ. Казахстанската представителка имаше задачата на старта да срещне непредвидимата Марта Костюк в най-очаквания мач за първия кръг при дамите, но това не ѝ попречи да покаже, че контузията е вече зад гърба ѝ и се наложи над украинката след малко над час игра - 6:2 6:1. По този начин световната номер 4 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където ѝ предстои да се изправи срещу една измежду Панна Удварди и Айла Томлянович, която се завръща след девет месеца извън кортовете.

Началото на сблъсъка се оказа изпълнено с интригуващи ситуации, след като всяка от двете тенисистки залагаше на атакуващ тенис и уинърите в посока двете страни на мрежата изобилстваха. За сметка на това обаче сервисите далеч не бяха на нужното равнище, което ни направи свидетели на три поредни пробива, ала от създалата се ситуация в печелившата позиция излезе Рибакина, която се сдоби с желаното предимство. Оттам насетне бившата шампионка от Уимбълдън стабилизира собственото си подаване, докато същото трудно можеше да бъде казано за световната номер 39, която продължи да изпитва проблеми на начален удар, и четвъртата поставена в схемата записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част устремът на етническата рускиня продължи с пълна сила и тя на бърза ръка вкара двубоя в желаното от себе си темпо, като осъществи брейк на нула, при което Костюк взе решение да използва правото си на медицински таймаут. В минутите след интервенцията украинката съумя да избегне опасността за втори път да предаде сервиса си в актива на своята съперничка и дори разполагаше с възможност да заличи пасива си, но Рибакина остана хладнокръвна под напрежение и довърши започнатото, слагайки точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В най-очаквания мач при дамите: Рибакина опустоши Костюк за перфектно начало на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | елена рибакина | марта костюк

Коментари





Следвайте ни в Facebook