В обичайния си стил: Опелка надигра Бруксби в два тайбрека и е шампион в Далас!

от в 23:06 на 13.02.2022
Калоян Соколов

Райли Опелка завърши по перфектен начин участието си на ATP 250 надпреварата в Далас, след като съумя да надделее над сънародника си Дженсън Бруксби и по този начин се поздрави с трета титла в своята кариера - 7:6(5) 7:6(3). Любопитна подробност е, че 211-сантиметровият играч е завоювал всеки един от своите трофеи на родна земя, а Опелка може да бъде повече от горд с представянето си през седмицата, защото не допусна нито един пробив в хода на турнира и заслужено ще се завърне в топ 20 на световната ранглиста.

Бруксби веднага показа колко неудобен съперник може да бъде и постоянно променяше ритъма на игра чрез подсечени удари и топки с най-различна дълбочина, които изкарваха гиганта извън баланс и неговият начален удар беше под сериозна заплаха. Вторият поставен обаче показа здрави нерви, за да защити сервиса си и резултатът беше изравнен. Впоследствие се стигна до сериозна доминация от страна на сервиращите, които не отпуснаха нито точка на посрещачите в последните пет гейма от сета, което закономерно доведе до изиграването на тайбрек, където по-високоранкираният играч бързо се откъсна с двоен мини пробив напред и така се се доближи на само една част от спечелването на купата.

Вторият сет протече с видимо игрово надмощение на световния номер 23, но той не съумяваше да се възползва от шансовете си и допускаше леки грешки в стремежа си да бъде агресивен. Бруксби пък показваше отлична устойчивост в дефанзивен план и намираше начин да удължи разиграванията, което му помогна да отрази общо пет брейкбола и отново всичко трябваше да се реши в дълъг 13-ти гейм.

В него Опелка рискуваше при всеки един ретур, като стратегията му сработи още в първата точки и оттам насетне за него нямаше никакъв проблем да изведе срещата до успешен за себе си завършек и да се поздрави с дебютна победа срещу един от най-трудните си опоненти в ATP Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В обичайния си стил: Опелка надигра Бруксби в два тайбрека и е шампион в Далас! Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | дженсън бруксби | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook