В преследване на една мечта: Коя ще е новата шампионка на Уимбълдън? (програма)

от в 00:03 на 15.07.2023
Мирела Николова

Изминалите две седмици на Уимбълдън ни направиха свидетели на множество драматични сблъсъци и неочаквани обрати в дамската надпревара, чийто край ще бъде поставен през днешния ден. През тази година двете тенисистки, които ще си оспорват трофея, са Онс Жабер и Маркета Вондроушова, като началото на срещата ще бъде поставено в точно 16:00 часа българско време. 

За Онс Жабер това ще бъде второ поредно участие във финала на Откритото първенство на Великобритания, след като през миналия сезон тунизийката остана на крачка от трофея, бивайки победена от Елена Рибакина. През тази година обаче арабката съумя да вземе реванш за миналогодишното си поражение, детронирайки казахстанската тенисистка още в четвъртфиналите. В полуфиналите пък световната №6 успя да навакса изоставане от сет и 2:4, за да осъществи страхотен обрат срещу втората поставена Арина Сабаленка, лишавайки я от възможност да се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста.

От своя страна, с класирането си за финала световната №42 Маркета Вондрушова постигна нещо историческо, като се превърна в едва първата непоставена тенисистка, достигала до финалния сблъсък на Уимбълдън в 146-годишната му история. За да си осигури място в мача за титлата, чехкинята трябваше да преодолее имена от ранга на Джесика Пегула и Елина Свитолина, регистрирайки само два загубени сета по пътя си.

До този момент Жабер и Вондроушова са се изправяли една срещу друга общо 6 пъти и са си разменили по 3 победи. При единствения им двубой на трева досега, състоял се на турнира в Ийстбърн през 2021-ва, победителка излиза тунизийката, след като успява да надделее в два последователни сета. За всяка от двете евентуален триумф днес би означавал първа титла от Големия шлем в колекцията им.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В преследване на една мечта: Коя ще е новата шампионка на Уимбълдън? (програма) Мирела Николова
Теми:  
wta | маркета вондроушова | онс жабер | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook